Poilsiautojai piktinasi, aplinkosaugininkai pažeidimų nemato | Kas vyksta Kaune

Poilsiautojai piktinasi, aplinkosaugininkai pažeidimų nemato

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi susirūpinę kauniečiai, negalintys privažiuoti prie savo pamėgtų poilsiaviečių šalia Kauno marių, Jakštonyse, tačiau aplinkosaugininkai jokių pažeidimų neįžvelgia.

[galerija kiek=””]

Su portalu susisiekęs skaitytojas Rolandas teigė, jog vos prieš mėnesį buvo Jakštonyse žvejoti, ir tuomet jokių užtvarų nematė, tačiau savaitgalį atvykus su šeima jį pasitiko nemalonus siurprizas.

„Susiruošiau išvažiuoti savaitgaliui pailsėti su žmona ir vaikais prie vandens, tačiau užuot nuvažiavęs prie vietos, pamačiau vartelius su spyna ir užrašu „privati valda“. Dabar iki stovyklavietės su vaikais turėjome eiti apie 300 metrų, palikę automobilį viduryje miško likimo valiai.“

Aplinkosaugininkai nieko blogo nemato

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento vadovybe, šie patikino jog poilsiautojai taip pat kreipėsi į juos šiuo klausimu, tačiau kelio užtvėrimas buvo atliktas legaliai.

Kaišiadorių rajono agentūros valstybinės kontrolės pareigūnai patikrinę šį skundą nustatė, jog teisiškai keliai veda tik iki naujai pastatytų užtvarų, o toliau vedantis kelias nėra įteisintas, tad žemės savininkai turi teisę neleisti juo važiuoti.

„Kelias einantis nuo automagistralės iki minėtų sklypų nėra Kaišiadorių rajono savivaldybės balanse. Atvykstantiems prie Kauno marių yra galimybė privažiuoti ir palikti automobilius prie įrengtų užtvarų ir nueiti prie vandens telkinio. Privažiavimai privačiais sklypais nenumatyti, todėl manome, kad užtvarai įrengti teisėtai“, – taip buvo aiškinama situacija Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento rašte.

Panašu, jog poilsiautojai gali piktintis kiek nori, tačiau šioje vietoje jie nieko nepakeis ir turės pėsčiomis įveikti likusią distanciją iki pamėgtų Kauno marių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA