Per reidą įkliuvusio emigranto pasiteisinimas: „vakar gėriau, negi šiandien iš pat ryto gersi” | Kas vyksta Kaune

Per reidą įkliuvusio emigranto pasiteisinimas: „vakar gėriau, negi šiandien iš pat ryto gersi”

delfi.lt 2016/06/06 14:17

Ankstų pirmadienio rytą didelės policijos pajėgos išsirikiavo senajame kelyje Kaunas-Marijampolė (nr. 230). Kauno ir Marijampolės pareigūnai „apsiginklavę“ alkotesteriais tikrino praktiškai visų pravažiuojančių vairuotojų blaivumą – vos per valandą įkliuvo du neblaivūs vyrai. Dar du vairuotojai taip pat buvo neblaivūs, bet leistinos normos neviršijo. Pasiteisinimai tradiciniai – gėrė iš vakaro ir nespėjo išsiblaivyti.

Kelyje Mauručiai-Vinčai-Puskelniai, netoli Skriaudžių kaimo, penki pareigūnų ekipažai išsirikiavo apie 7 val.

Jau pačioje reidoje pradžioje įkliuvo neblaivus krovininio automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas – 0,58 promilės. Vyras vežė į Marijampolę duoną bei kitus gaminius, tačiau kelionę pareigūnai nutraukė – vyrui surašytas protokolas, o duoną teko perkrauti į atvykusį kolegos automobilį.

Savaitgalį Kaune praūžusi „Bike Show Millenium“ vienam baikeriui promilėmis neatsirūgo – senutėlį, bet gerai išsaugotą 1972 metais pagamintą motociklą „Dnepr“ vyras vairavo blaivus.

Simboline 2 eurų bauda buvo nubaustas vairuotojas namuose pamiršęs vairuotojo pažymėjimą.

Kur kas liūdniau kelionė baigėsi vyrui, kuris grįžo į gimtinę atostogų iš Airijos. Prie senos „Audi 80” vairo vyras įkliuvo gerokai apgirtęs – alkotesteris parodė 1,04 promilės.

„Vakar gėriau, negi šiandien iš pat ryto gersi?“, – piktinosi vyras, kuriam teko ieškoti blaivaus vairuotojo, kad parvarytų jo mašiną namo.

Neblaivus vyras teisinosi, kad jam būtinai reikėjo patekti į Marijampolę. Pareigūnai patarė, kad tokiu atveju reikėjo rinktis taksi paslaugas, o ne prie vairo sėstis neblaiviam.

Pasisekė, jei taip galima sakyti, „Škodos“ vairuotojai – jauna moteris pripūtė 0,41 promilės. Atmetus paklaidą (0,02) vairuotoja įstatymų nepažeidė. Užregistravus pažeidimą ji galėjo tęsti kelionę, nors riba buvo labai slidi.

„Viskas gerai. Negalėčiau to pavadinti sėkme“, – šyptelėjo moteris ir tęsė kelionę toliau.

Nors pareigūnai patikrino kone 95 proc. pravažiuojančių automobilių, buvo ir tokių, kurie patikros išvengė. Tačiau tarp tokių pasitaikė ir tokių, kurie išvydę dideles patrulių pajėgas stojo net nestabdomi.

„Prieikite prie manęs kas nors“, – atsidariusi „Citroeno“ langą kvietė moteris. Alkotesteris rodė nulius.

Vienatūrio „Renault“ vairuotojas pripūtė 0,24 promilės – užregistravus neblaivumą vyras galėjo tęsti kelionę.

Patikrinimo metu buvo stabdomos ir sunkiasvorės transporto priemonės – visi tikrinti vairuotojai buvo blaivūs. Tik vienas vairuotojas atkreipė dėmesį – jis vilkiką vairavo basas.

„O kam tų batų? Yra autopilotas, kuris praktiškai visą darbą atlieka“, – šypsojosi vairuotojas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA