Skaitytojų video: užfiksuotas didelis karinės technikos judėjimas greitkelyje | Kas vyksta Kaune

Skaitytojų video: užfiksuotas didelis karinės technikos judėjimas greitkelyje

Kaip jau pranešėme anksčiau, Lietuvos keliais sekmadienį gabenama begalė karinės technikos. NATO pratybų metu siekiama praktiškai patikrinti, kaip operatyviai iš vakarų Europos į Rytų šalis galima perdislokuoti didelius kiekius karinės technikos.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojai atsiuntė vaizdo medžiagą, kurioje matoma karinės technikos kolona, važiuojanti greitkeliu „Kaunas-Vilnius”.

Persidislokavimo pratybose „Dragoon Ride II“ demonstruojamas sąjungininkų karių atvykimas į tris Baltijos šalis ir pajėgumas greitai perdislokuoti pajėgas, susidedančias iš 1 tūkst. karių ir 400 vienetų kovinės karinės technikos, tarp kurių – kovos mašinos „Stryker“, haubicos, kovinės paramos mašinos. JAV kariai išvyko iš savo nuolatinės dislokacijos vietos „Rose Barracks“ Vokietijoje ir taip pat judės per Lietuvą.

Atvykstantys padaliniai su karine technika judės viešais keliais, kirs šešias valstybes – Vokietiją, Čekiją, Lenkiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją – ir nuvažiuos 2,4 tūkst. kilometrų. Tokiu būdu bus įvertintos ne tik konvojų galimybės greitai perkelti pulko dydžio pajėgas, bet ir pademonstruotas JAV įsipareigojimas kolektyviai ginti NATO Aljanso valstybių piliečius.

Pasak pratybų organizatorių, Lietuvos žmonės „Dragūnų žygį II“ matys birželio 5 ir 12 dienomis, kai didelis kiekis karinės technikos ir karių judės per Lietuvą.

Vykdamas per Lietuvą JAV 2-asis kavalerijos pulkas planuoja sustoti penkiuose Lietuvos miestuose – Vilkaviškyje ir Panevėžyje birželio 5 d. ir Kupiškyje, Kėdainiuose ir Biržuose birželio 12 dieną. Tokių sustojimų metu JAV ir Lietuvos kariai, NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje kariai bendraus su vietos žmonėms, demonstruos jiems savo techniką ir ginkluotę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA