Prie Kauno kino centro „Romuva” įsikūrė vintažo turgelis | Kas vyksta Kaune

Prie Kauno kino centro „Romuva” įsikūrė vintažo turgelis

„Kas vyksta Kaune" nuotr.

Sekmadienį nuo vidurdienio iki 17 val. prie Kauno kino centro „Romuva” veikia vintažo turgelis. Jame kauniečiai prekiauja nenešiojamais drabužiais bei aksesuarais, dalis jų senovinio, vadinamojo, vintažo stiliaus. Dalis prekių – visiškai naujos.

Kiemelyje šiuo metu prekiauja apie 20 žmonių, dalis prekių kainuoja po 2-3 eurus.

Renginio organizatorė Karolina Tamošiūnė pasakojo, kad turgelį rengia antrą kartą, o anksčiau jis daugybę metų vykdavo „Ryšių kiemelyje”, jį panaikinus prekiautojai persikėlė į naują erdvę – šalia kino centro „Romuva” esantį kiemelį.

„Renginio idėja – skatinti atsakingo vartojimo kultūrą ir dalintis, iškeisti arba parduoti jau nebedėvimus drabužius, kitas nenaudojamas prekes, kad jos pradėtų antrą gyvenimą”, – sakė R. Tamošiūnė.

Rengėja tikina, kad šis turgus iki rudens vyks reguliariai, planuojama kiekvieną arba kas antrą sekmadienį, ji tikisi, kad kitais kartais čia bus daugiau prekiautojų meno dirbiniais, antikvaru.

Turgelyje sutikta prekiautoja Danielė pasakojo pardavinėjanti iš savo ir mamos spintos atkeliavusiais aksesuarais. „Parduoti nereikalingus daiktus – puiki mintis, ir čia tikrai pigiau, nei prekybos centruose. Džiugu, kad pirkėjų nemažai”, – sakė Danielė.

Butiko savininkė Julija tikino, kad svarbiausia šiandien ne kuo daugiau parduoti, o prisistatyti žmonėms, pabendrauti: „Prekiauju odininkų kurtomis apyrankėmis bei lietuvių siuvėjų siūtais vienetiniais drabužiais. Kainos prieinamos: nuo 20 iki 80 eurų. Taip pat pristatau galimybę siūti drabužius kiekvienam individualiai”, – kalbėjo Julija.

Turguje sutiktas praeivis Andrius tikino čia užėjęs, nes gyvena netoli ir keliaudamas pro šalį susidomėjo veiksmu ir garsia muzika. „Kol kas čia matau daugybę moterims skirtų prekių, gal vyrus kiek ignoruoja?”, – šypsodamasis klausė Andrius.

Planuojama, kad vintažo turgelis prie „Romuvos” kino centro vyks iki rudens. Prekiautojai turi registruotis iš anksto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA