T. Ivanausko zoologijos muziejus kviečia nemokamai apžiūrėti 14 tūkst. eksponatų | Kas vyksta Kaune

T. Ivanausko zoologijos muziejus kviečia nemokamai apžiūrėti 14 tūkst. eksponatų

Asociatyvi nuotr. / Organizatorių nuotr.

Birželio 5 d. minint pasaulinę Aplinkos apsaugos dieną, Laisvės alėjoje įsikūręs T. Ivanausko zoologijos muziejus kviečia nemokamai apžiūrėti sukauptą daugiau kaip 14 tūkst. eskponatų kolekciją.

Lietuva šį muziejų turi vienintelė Baltijos šalyse, o šalyje jis yra vienas seniausių – gamtininko Tado Ivanausko iniciatyva įkurtas dar 1919 m.

Ekspozicija išdėstyta 6 salėse, apžiūrėti galima kadaise gyvenusius bestuburius, vabzdžius, paukščius, žuvis, roplius, žinduolius, medžioklės trofėjų salę, osteologinėje salėje – skeletus ir paleontologinę medžiagą. Muziejuje galima apžiūrėti ir T. Ivanausko kambarį.

Muziejaus Edukacinio skyriaus vedėja Lina Marmaitė pasakoja, kad ekspozicijoje galima išvysti gyvūnus iš visų pasaulio žemynų, tarp jų ir aukščiausią gyvūną – žirafą.

„Mažieji itin nudžiunga pamatę baltojo lokio Kasparo iškamšą, dar prieš trejus metus šis lokys gyveno Lietuvos zoologijos sode, vaikai jį buvo labai pamėgę lankyti”, – sakė L. Marmaitė.

Specialistė rekomendavo apžiūrėti ir naują kriauklių kolekciją, kurioje yra apie 1400 eksponatų: jūrinių ir sausumos sraigių bei dvigeldžių moliuskų kriauklių iš Pasaulinio vandenyno.

Muziejuje galima stebėti filmuotą, animuotą medžiagą, virtualiai keliauti, išgirsti paukščių balsus, susipažinti su gamtosaugos sistema Lietuvoje ir pasaulyje. Taip pat galima pamatyti, koks gyvūnų aukštis realybėje ir su jais pasilygiuoti.

Pašnekovė tikino, kad gegužę buvo juntamas lankytojų antplūdis – užsukdavo po kelis tūkstančius per dieną.

„Šiandien tiek gal ir nesulauksime, visgi Tėvo diena, o šiltas oras tinka poilsiui gamtoje, tačiau laukiame visų, kurie nori išvysti į tarptautinę ir Lietuvos Raudonąsias knygas įrašytus gyvūnus, tarp jų ir egzotiškuosius, juk ne visi turi galimybę pakeliauti po pasaulį ir išvysti juos gyvenančius tikrovėje”, – sakė L. Marmaitė.

T. Ivanauskos zoologijos muziejus (Laisvės al. 106) sekmadienį dirbs 11-17 val. Įėjimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA