Kauniečiai nuo pat ryto užplūdo Zoologijos sodą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nuo pat ryto užplūdo Zoologijos sodą

Organizatorių nuotr.

Pasaulinės aplinkos dienos proga Lietuvos zoologijos sodas atveria savo duris visiems mylintiems gamtą ir gyvūnus – šią dieną visi norintys kviečiami ne tik apsilankyti zoologijos sode nemokamai, tačiau sudalyvauti gyvūnų pristatymuose.

Renginio metu zoologijos sodo specialistai pasakos apie pasaulyje sparčiai nykstančias gyvūnų rūšis – lankytojai bus kviečiami pasvarstyti, kaip kiekvienas gali prisidėti prie šios problemos sprendimo.

Zoologijos sode šiandien bus galima ne tik aplankyti gyvūnus, tačiau sudalyvauti ir nemokamoje programoje, skirtoje atkreipti lankytojų dėmesį į aktualias aplinkosaugos problemas Lietuvoje ir Pasaulyje. Nuo 12 valandos zoologijos sode vyks šalyje nykstančių drugelių rūšių paleidimas į laisvę, tai pasak organizatorių bus ne tik pramoga tačiau ir nauda mus supančiai gamtai. Organizatoriai skaitys paskaitą ir kvies susirinkusius susimąstyti, kad kiekvienas mūsų visų pirma yra savo aplinkos prižiūrėtojas, o mus supantys vabzdžiai nėra problema, o naudinga ekosistemos dalis.

Zoologijos sodo specialistai taip pat pasakos apie Perukinę tamariną – gamtoje sparčiausiai nykstančią mažųjų beždžionių rūšį laikoma zoologijos sode. Renginio metu specialistai kalbės apie Lietuvoje nykstančias gyvūnų rūšis ir zoologijos sode laikomus bei išsaugojimo projektuose dalyvaujančius gyvūnus – balinius vėžlius, kilniuosius erelius ir galinguosius stumbrus.

Zoologijos sodo edukacijos skyriaus vedėja Neringa Kirijenkaitė teigia, kad zoologijos sodas šią dieną sumuš savo rekordą: „Ne kasdien bendradarbiaudami su kitomis aplinkosaugą populiarinančiomis įstaigomis galime sudalyvauti tokioje puikioje akcijoje Lietuvoje ir drauge paminėti Aplinkos apsaugos dieną. Lankytojai ruošiasi autobusais atvykti net iš Vilnius ar pajūrio, labai džiaugiamės ir laukiame visų gamtos mylėtojų“ – savo mintimis apie neeilinį renginį dalinosi zoologijos sodo atstovė.

Programa:

12-12.30 – savo akimis pamatyk spalvingų drugelių skrydį

13.00 – sudalyvauk ožiukų kaimelio gyventojų pristatyme

14.00 – pažink beždžionėles Perkutuotasias tamarinas

14.00-15.00 – paliesk ir nusifotografuok su ropliu

14.30-15.30 – išgirsk įdomiausius faktus apie balinius vėžlius

16.00 – išklausyk kilniojo erelio istoriją

16.30 – sužinok, kuo minta į Raudonąją knygą įrašyti stumbrai.

Lietuvos zoologijos sodas sekmadienį dirbs iki 19 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA