Kaunas kelioms dienoms tapo baikerių sostine | Kas vyksta Kaune

Kaunas kelioms dienoms tapo baikerių sostine

Delfi. lt nuotr.

Visą savaitgalį Kaune svečiuojasi iš visos Lietuvos ir užsienio šalių – Suomijos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos, Lenkijos atvykę baikeriai.

Jie dalyvauja dvi dienas truksiančioje fiestoje – „Bike Show Millennium 2016”. Kaip teigia organizatoriai – vienoje didžiausių motociklininkų švenčių Baltijos šalyse.

10 km ilgio kolona 

Šventė prasidėjo lygiai 14 val., tuomet nuo Kauno pilies pajudėjo šimtų baikerių kolona. Pasak renginio atstovo Mindaugo Mačiulaičio, motociklininkų kolona, vedina renginio organizatoriaus Juliaus Urbaičio, tęsėsi daugiau kaip 10 kilometrų.

Baikeriai iš Kauno pilies išvažinėjo apie 15 minučių, tiek laiko buvo sutrikęs ir viešojo transporto bei privačių automobilių eismas tradiciniu baikerių maršrutu aplink miestą: šv. Gertrūdos g., Savanorių pr., Taikos pr., Kovo 11-osios g., K. Baršausko g., Tunelio g., Vytauto pr., Kęstučio g., A. Mickevičiaus, Karaliaus Mindaugo pr. ir galiausiai pasiekta renginio vieta – Nemuno sala.

Motociklininkų susibūrimą prižiūrėjo polijos motociklai, greitoji medicinos pagalba.

Skatina bendrumą

M. Mačiulaitis, paklaustas kodėl svarbu motociklininkams susitikti bendrose sueigose, sakė, kad motociklas sukurtas kelionei. „Smagu, kai vieni pas kitus apsilanko, pabendrauja.”

Prie Kauno pilies sutikta, jau dešimtą kartą čia dalyvaujanti baikerė Indrė teigė, kad tokie renginiai skatina bendrumą, ji pasidžiaugė, kad kasmet moterų baikerių sutinka vis daugiau.

„Labai geras jausmas miestu važiuoti tokioje gausioje kolonoje. Tas nepakartojamas bendrumo, vieningumo, draugiškumo jausmas!”, – emociningai pasakojo Indrė.

Vyksta kraujo donorystės akcija

Šeštadienį Nemuno saloje bus ne tik siekiama pasaulio rekordų, baikeriai čia skatinami tapti netalygintinais kraujo donorais. Pirmasis tądien davęs kraujo tapo kaunietis baikeris Giedrius Gaižauskas iš Kauno, priklausantis motociklininkų klubui „Aliens”. Jis prisipažino šiandien pirmą kartą tapęs neatlygintinu kraujo donoru ir ragino prisidėti kitus baikerius.

„Tai geras darbas, kodėl gi ne? Be to mano dukra planuoja studijuoti mediciną ir vis manęs paklausia, kodėl neduodu kraujo, juk jo ligoninėse vis trūksta, tad šiandien ryžausi tapti donoru. Žmonėms reikia padėti, šventės pradžioje baikeriai dar nedrąsūs, tad noriu paraginti, kad ir kiti duotų”, – sakė G. Gaižauskas.

Moko važiuoti ant vieno rato

Renginyje susirinkusieji stebi ne tik pasirodymus specialioje trasoje, bet ir gali pasimokyti vairuoti ant vieno motociklo rato, tam viena motociklų vairavimo mokykla pastatė simuliatorių.

„Tikrai ne kiekvienam privalu mokėti važiuoti ant vieno rato, tai pavojinga, tačiau pabandyti galima, o paskui jau kiekvienas pats apsipręs ar nori rizikuoti savo gyvybe kelyje”, – sakė motociklų vairavimo mokyklos atstovas Karolis Narbutavičius.

Nulis promilių galioja kiekvienam

Renginio organizatorius Julius Urbaitis džiaugėsi, kad renginys pritraukia daug jaunimo. „Jis neišvažiavo, nepaliko mūsų”, – pakomentavo pašnekovas.

Jis prisimena dar pirmąjį „Bike Show Millennium” ir pasak jo, pokyčiai lyginant su dabartiniu – akivaizdūs. „Baikeriai tapo atviresni, kosmopolitai, pradėjo keliauti po pasaulį, tapome tolerantiškesni, kelyje mažiau agresijos, pykčio. Bet tai sovietinis palikimas, dar viena karta ir gyvensime europietiškai”, – sakė J. Urbaitis, per šventės gyvavimą – 17 metų – užauginęs visą motociklininkų kartą.

Jis atskleidė, kad motociklininkai turi laikytis savo klubų taisyklių, iš jų kelios galioja absoliučiai visiems baikeriams: nulis promilių vairuojant ir pasisveikinimas kelyje pakeliant ranką. „Norėčiau, kad taip sveikintųsi ir automobilių vairuotojai, tik įsivaizduokit: važiuoji, šypsaisi, pamirksi, argi nemiela būtų?”, – klausė J. Urbaitis.

Jis pasakojo, kad kiekvienas motociklininkas turi motoangelą sargą, tačiau tų, kuriems vėjai galvoje ir svarbu tik vaikytis adrenalino, jis  neapsaugo.

„Motociklas – laisvės simbolis, „smegenų ventiliatorius”, bet tiems, kurie vairuoja išgėrę, neįvertinę technikos, savo galimybių, situacijos – įvyksta skaudžios nelaimės, atsiranda neįgaliųjų vežimėliai ir kitos problemos”, – akcentavo J. Urbaitis.

Organizatoriai renginyje tikisi sulaukti poros tūkstančių lankytojų. Prie įėjimo juos pasitinka apsaugos darbuotojai, kurie į teritoriją neleidžia įsinešti maisto ir gėrimų, taip pat ir vandens.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA