Kaunietis: tikiuosi kad Kauno upių pakrantės netaps kaip Jungtinėse Amerikos Valstijose | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: tikiuosi kad Kauno upių pakrantės netaps kaip Jungtinėse Amerikos Valstijose

Skaitytojo nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė kauniečio Ovidijaus klausimo, skirto visiems miestiečiams.

Ovidijus teigia, jog jo laiško tikslas – atkreipti kauniečių dėmesį į Kauno mieste tekančių upių pakrantes ir sužinoti kauniečių nuomonę, kokios upių pakrantės geriau: betonuotos ir modernios ar natūralios.

„Būdamas kauniečiu ir matydamas tai, ką išdarinėja ir kokiu keliu eina Kauno miesto valdžia, urbanistai, vystant miesto pakrantę, yra, švelniai tariant, beprotiška“, – laiške teigė jis. „Leisdami betonuoti pakrantes, sukelti jas į stačius, aukštus pylimus, atrodo, lyg tos upės būtų kokios nusikaltėlės ir nuo jų reikėtų tvertis betoninėmis „tvoromis“, – nuomonę dėstė vyras.

Ovidijaus nuomone, pakrantės nėra patogios ir artimos kauniečiams bei miesto svečiams. „Visiškai tušti, nulio verti Kauno valdžios ir urbanistų žodžiais apie Kauno miesto upių pakrančių ARTINIMĄ prie žmonių. Nei grožio, nei patogumo, nei artinimo“, – rašė kaunietis.

„Ar ne per silpnas argumentas leisti godiems (nes normalus, atsakingas verslininkas taip nedarytų) verslininkams suniokoti natūralią miesto pakrantę, prisidengiant, jog „ta vieta ir taip buvo apleista“? Kieno apleista? Tai kur miestiečių mokesčiai nueina, skirti miesto aplinkos tvarkymui?“ – retoriškai klausė jis ir pridūrė, jog vadovaujantis tokiu argumentu, namus galima statyti ir apleistose kapinėse.

Ovidijus teigia, jog viliasi, kad Kauno upių pakrantės netaps panašios į kelių Jungtinėse Amerikos Valstijose esančių upių pakrantes. „Tikiuosi su tokiu Kauno miesto urbanistų strategavimu nenueisime tokiu keliu kaip JAV, Los Angelo pagrindinė upė, kuri atrodo tragiškai po panašių pakrančių betonavimų“, – teigė miestietis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog kiek anksčiau rašė apie itin pagražėjusias Kauno mieste tekančių upių pakrantes.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA