Apie „Lidl“ parduotuves Kaune iš pirmųjų lankytojų lūpų | Kas vyksta Kaune

Apie „Lidl“ parduotuves Kaune iš pirmųjų lankytojų lūpų

R. Tenio nuotr.

Internete juokaujama, kad birželio antroji nuo šiol – „Lidl“ diena. Tačiau ar tai reikėtų suprasti teigiamai – ar naujasis prekybos tinklas pateisino lietuvių viltis? Portalas „Kas vyksta Kaune“ nusprendė apsilankyti prie vieno iš Kaune atsidariusių prekybos centrų ir paklausti kauniečių nuomonės.

Prie prekybos centro atvykome jau gerokai po jo atidarymo – apie 16 valandą. Tačiau žmonių, norinčių įeiti į vidų, buvo dar ilgoka eilė, o apsauginiai vis dar reguliavo tiek eismą automobilių aikštelėje, tiek į parduotuvę įeinančių žmonių srautus.

Prie įėjimo lūkuriuojantieji buvo nusiteikę įvairiai. Vieni viltingai laukė savo eilės įeiti, kiti jau svarstė apie ėjimą namo. „Daug žmonių, gal einam jau, a?“ – bandė savo draugą įkalbėti kaunietė. Jos teigimu, geriau jau tokiam karštyje keliauti prie ežero, nei stovėti eilėje prie parduotuvės. „Ne deficitai gi, kaip tėvam buvo. Einam“, – skatino ji.

Tuo tarpu jau „Lidl“ apsilankiusių nuotaikos ir nešuliai gerokai skyrėsi – vieni išėjo liūdnai spausdami rankoje tuščią kito prekybos centrų tinklo maišelį, kiti, nepaisydami karščio, rankose nešė du ar daugiau pilnus maišus.

„Eilėje įeitį į vidų laukiau apie pusvalandį, gal truputį daugiau“, – pasakojo viena iš tuščiomis rankomis išėjusių kauniečių.

„Nežinau, nu, pigiau viskas čia. Aišku, pigiau. Bet aš kadangi nelaukiau nevalgius pusę metų, tai nematau prasmės prisipirkti kaip neaišku kam dabar“, – teigė ji. „Atvažiuosiu su vyru sekmadienį ir apsipirksiu, jei į kitur nevažiuosim, dabar tik iš smalsumo atėjau.“

Pilnus krepšius iš parduotuvės išsinešusi kompanija teigė, kad „Lidl“ apsipirkti tikrai verta ir nėra ko laukti.

„Viskas maždaug dukart pigiau, nei kitur. Ir tikrai skiriasi nuo kitų Lietuvos tinklų. Tikrai labai skiriasi ir to sandėlio, kaip visi žadėjo, nėra čia“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo jie ir pridūrė, kad tai greičiausiai nauja mėgstamiausia jų apsipirkimo vieta.

Visų kalbintų kauniečių nuomonės apie naująjį tinklą buvo panašios – naujo grando įžengimas į Lietuvos rinką yra geras žingsnis, dėl kurio kainos turėtų sumažėti ir kituose tinkluose. Taip pat žmonės atkreipė dėmesį į tai, kad parduotuvių atidarymai buvo puikiai suorganizuoti.

„Na sureguliuota viskas puikiai. Ir aikštelėje tvarka, ir bandelių, va, nemokamai davė laukiant, vandens…“ – pasakojo garbaus amžiaus moteris. „Laukti tai karšta, bet reikia parodyti, kad ne tik į „Maximas“ einam, tegul žino ir kainas mažina visi“, – teigė ji.

Šalia stovintys ir taip pat savo eilės patekti į parduotuvę laukiantys taip pat jai pritarė. „Neveltui Sabonis remia juos. Verta gi“, – nuomonę dėstė jie. „Tik galėjo greičiau atidaryti, Velykom kokiom, jei ten tikrai taip pigu, kaip visi išėję sako.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA