UNESCO bendradarbiaus su VDU | Kas vyksta Kaune

UNESCO bendradarbiaus su VDU

J. Petronio nuotr.

Pasaulinis švietimo kompetencijų centras, UNESCO Tarptautinis švietimo biuras (IBE) savo ekspertines žinias nuo šiol aktyviau skleis ir Lietuvoje – birželio 6 d. biuro vadovė dr. Mmantsetsa Marope pasirašys susitarimo memorandumą su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) ir skaitys pranešimą Globalaus švietimo forume.

Viešnia universitete lankysis jau antrą kartą ir, be kitų klausimų, taip pat aptars bendradarbiavimą rengiant VDU ir UNESCO IBE Švietimo vadybos studijų programą.

Be dr. M. Marope, Globalaus švietimo forume apie kokybišką išsilavinimą ir šiandieninius iššūkius diskutuos, pranešimus ir sveikinimo kalbas sakys Seimo atstovai, Suomijos ambasadorius Lietuvoje J. E. Harri Mäki-Reinikka, VDU Tarptautinių ryšių prorektorė prof. Ineta Dabašinskienė, VDU rektorius prof. Juozas Augutis. Tikimasi, jog forume dalyvaus ir LR Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai. Renginys vyks birželio 6 dieną, 10 val., VDU istorijos menėje (K. Donelaičio g. 58, Kaunas).

UNESCO IBE yra Ženevoje įsikūrusi organizacija, kuri siekia užtikrinti, kad visose UNESCO šalyse narėse švietimas būtų lygiavertis, aukštos kokybės ir prieinamas visiems. Praėjusiais metais lankydamasi Lietuvoje, organizacijos vadovė dr. M. Marope pasidžiaugė, kad šalyje skleidžiamos UNESCO artimos idėjos – ji išreiškė palaikymą VDU įkurtai globalaus švietimo iniciatyvai, kuri taip pat kviečia ieškoti būdų, kaip užtikrinti kokybišką išsilavinimą sparčiai kintančiame pasaulyje.

Svarbiausiu iššūkiu ekspertė įvardija nelygybę švietimo žemiausiuose lygiuose, nepakankamą aukštojo išsilavinimo prieinamumą. „Visos valstybės žino, kaip suteikti „Rolls-Royce“ lygio švietimą, tačiau jis pasiekia per mažai žmonių. Tai svarbiausias iššūkis. Tuo tarpu profesoriai – geriausi mąstytojai. Kas išspręs šias problemas, jei ne jūs?“, – ieškoti sprendimų kviečia dr. M. Marope.

UNESCO IBE ir VDU pasirašomas memorandumas numato glaudų universiteto ir organizacijos bendradarbiavimą sprendžiant šias ir kitas švietimo problemas.

„Dabartinis aukštasis mokslas turi būti lankstus ir prisitaikantis prie naujos studentų kartos, nes tradicinė švietimo sistema ir dėstytojų taikomi metodai šiuolaikiniams studentams nebėra priimtini. Siekdami parengti aukštos kvalifikacijos specialistus, aukštojo mokslo darbuotojai ir pedagogai susiduria su profesinių ir asmeninių kompetencijų iššūkiais“, – vieną iš klausimų, kurį tikimasi spręsti bendradarbiaujant su UNESCO IBE, pristatė VDU Tarptautinių ryšių prorektorė prof. Ineta Dabašinskienė.

Vizito VDU metu dr. Mmantsetsa Marope taip pat svečiuosis Socialinių mokslų fakultete – čia birželio 6-7 dienomis bus diskutuojama apie galimybę suteikti papildomą VDU ir UNESCO IBE sertifikatą baigusiems universiteto Švietimo vadybos magistrantūros studijų programą. Šios programos studentai studijuodami galės pasirinkti modulį „Curriculum Design and Development“ (Mokymo programų projektavimas ir vystymas), kurį rengs UNESCO Tarptautinio švietimo biuro atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA