Po „Audi” fanatikų apsilankymo gyvūnų prieglaudoje – vienu beglobiu mažiau | Kas vyksta Kaune

Po „Audi” fanatikų apsilankymo gyvūnų prieglaudoje – vienu beglobiu mažiau

Organizatorių nuotr.

Pirmą kartą Kauno Audi” fanatikų klubo nariai ryžosi peržengti beglobių gyvūnų prieglaudos „Nuaras”, įsikūrusios Užliedžiuose (Kauno r.), slenkstį.

[galerija kiek=””]

Vos devynis mėnesius veikiantis, markės „Audi” automobilius vairuojančiųjų klubas, po apsilankymo šeštadienį patikino, kad tai ne vienkartinė akcija.

Beglobiai – užmiršti

Klubo atstovas Rolandas paklaustas, kaip kilo idėja aplankyti Kauno beglobius atskleidė, kad sujaudino ir impulsą davė viena feisbuke pamatyta žinutė su šuns atvaizdu ir prierašu:

„Aš nebūsiu geriausiu draugu visą tavo gyvenimą, tiek neišgyvensiu, bet būsiu geriausiu tavo draugu visą savo gyvenimą.”

Apie 15 klubo narių šeštadienio popietę beglobiams šunims atvežė ėdesio, skanėstų, vėliau šėrė gyvūnus, aplankė visus beglobius, klausėsi jų atsiradimo prieglaudoje istorijų, kai kuriuos pakalbino, pažaidė.

Audi” fanatikų klubo atstovas Rolandas teigė, kad žmonėms padėti yra rengiama daugybė akcijų, o gyvūnų problemos tarsi nustumtos į šalį, jie užmiršti.

Automobilių klubo nariams vaizdas prieglaudoje pasirodė išties liūdnas, jų teigimu, gyvūnus į gatvę išmetantiems žmonėms reikėtų skirti griežtas nuobaudas.

Imsis globoti

Rolandas, dar besilankydamas prieglaudoje apsisprendė – paims globoti vokiečių aviganį.

„Vasarą su šeima persikeliame į namą, tada naujasis augintinis ir prisijungs prie mūsų. Beje, jis jau senas, 11-os metų, tokie šunys negali gyventi prieglaudoje”, – įsitikinęs vyras.

Beglobių gyvūnų prieglaudos „Nuaras” atstovė Eglė Mulevičiūtė teigė, kad panašios akcijos, kai gyvūnams skiriamas dėmesys – labai naudingos:

„Kuo daugiau lankytojų atvyksta, tuo geriau, pavedžioti, pamaitinti ar tiesiog paglostyti – vyksta socializacija. Žinoma, tikrų šeimininkų tai neatstoja, būtų idealu, jei kiekvienas rastų namus”, – sakė E. Mulevičiūtė.

Ji informavo, kad šiuo metu Užliedžiuose glaudžiasi 145 šunys, pastarąjį pusmetį šis skaičius nemažėja.

Specialistė tikino, kad šiuo metu itin aktuali dar viena – lėšų problema, jų stinga gyvūnų, ypač kačių, kastracijai.

Norintieji apsilankyti Užliedžių prieglaudoje ar svarstantieji imti globoti beglobį, turėtų vykti tiesiai į prieglaudą.

Vienos populiariausių Lietuvoje „Audi” markės automobilių fanatikų klubas susikūrė 2015 m. spalį, klubo nariai susitinka bent kartą per mėnesį, dalinasi naujienomis apie šios markės naujoves, lenktyniauja trasose, dalį laiko skiria socialinei veiklai. Aktyviausių narių apie 20.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA