Kaunietis piktinasi smalos keliu: palikau jau ne vieną šimtą eurų | Kas vyksta Kaune

Kaunietis piktinasi smalos keliu: palikau jau ne vieną šimtą eurų

R. Tenio nuotr.

Kaunietis Kęstutis, kiekvieną dieną važiuojantis link miesto per Zuikinės kelią, ne juokais supyko. Jis teigia, kad nesupranta, kokios technologijos buvo naudotos asfalto dangos tiesimui, tačiau teigia automobilių švarinimo dirbtuvėse palikęs ne vieną šimtą eurų, už kuriuos nuo kėbulo šalino tirpstančios smalos likučius.

„Siunčiu video, užfiksuotą Zuikinėje. Štai taip Kaune atrodo pabaigtas ir eksploatuojamas kelias.

Jau keli metai (ir pernai, ir užpernai buvo tas pats), kai tik saulė šildo, asfaltas virsta skystos smalos gabalu. Lyg šokoladą koks idiotas būtų papylęs. Jau ne vieną šimtą eurų esu palikęs už smalų pašalinimą nuo automobilių šonų. Manau ne aš vienas tokį „malonumą” turiu. Nesuprantu, kokios čia technologijos buvo panaudotos tokiam keliui pagaminti. Jokioje pasaulio šalyje nesu matęs nieko panašaus. Kas turi imtis konkrečių veiksmų tam išspręsti?“, – klausia pasipiktinęs kaunietis.

Savivaldybė: artimiausiu metu kelio remontuoti neplanuojame

Portalas „Kas vyksta Kaune“, gavęs kauniečio nusiskundimą, susisiekė su miesto savivaldybės atsakingais specialistais, kurie nieko guodžiančio Kęstučiui pasakyti negalėjo, tik atsiprašė už patirtus nepatogumus ir įvardino, kas atsakingas už tokią prastą kelio dangą Kaune.

„Puikiai žinome šią situaciją. Kuomet oro temperatūra pavėsyje pasiekia apie 30 laipsnių šilumos, bituminė emulsija, kuria ir yra padengta ši gatvės atkarpa, pradeda minkštėti.

Prieš ketverius metus ši Vaišvydavos plento atkarpa buvo labai prastos būklės. Tuometiniai miesto vadovai nesutiko skirti lėšų normaliam remontui, todėl buvome priversti rinktis pačią pigiausią alternatyvą – dangą remontuoti ją padengus bitumine emulsija ir užpylus granitine skaldele. Vienintelis būdas išspręsti šią problemą yra iš esmės atnaujinti gatvės dangą. Artimiausiu metu to neplanuojame, nes mieste dar yra gatvių, kurioms remonto reikia kur kas labiau. Atsiprašome vairuotojų už patiriamus nepatogumus“, – rašoma Miesto tvarkymo skyriaus specialistų atsiųstame komentare.

Su panašiomis problemomis ir klausimais į portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją gyventojai kreipėsi ir prieš metus, tačiau situacija nesikeičia, gyventojams belieka kantriai laukti geresnių laikų ir valdininkų malonės sprendžiant „Smalos keliu” pramintos atkarpos bėdą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA