Netrukus baigsis šeimos gerovės projektų atrankos konkursas | Kas vyksta Kaune

Netrukus baigsis šeimos gerovės projektų atrankos konkursas

Futbolo federacijos archyvo nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad iki birželio 6 dienos laukiama paraiškų iš nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje.

Nevyriausybinės organizacijos, ketinančios dalyvauti konkurse, savo veiklomis turėtų siekti ugdyti šeimos kultūrą ir socialinę šeimos narių tarpusavio atsakomybę bei pagalbą, formuoti tėvystės įgūdžius, plėtoti pozityvių auklėjimo metodų sklaidą šeimoje, vykdyti krizinio nėštumo prevenciją ir teikti pagalbą krizinio nėštumo atvejais, skatinti šeimų telkimąsi, teikti pagalbą įveikiant skyrybų krizes, sunkumus dėl įvairių priklausomybių.

Prioritetai bus teikiami projektams, kurių pareiškėjai skirs savo veiklas šeimoms, kurių bent vienas narys yra vaikų globos namų auklėtinis, nepilnamečiams asmenims ir jų šeimoms, tėvams, kurių vaikams nustatyta globa (rūpyba), vienišiems tėvams, taip pat krizes, pvz., skyrybas, sunkumus dėl įvairių priklausomybių, išgyvenančių šeimų tėvams, auginantiems vaikus.

Pirmenybė taip pat bus teikiama pareiškėjams, kurie teikia vaikų užimtumo paslaugas vaikų mokymosi atostogų laikotarpiu ir vaikus įtraukia į savo veiklą ir (arba) projektą įgyvendina kartu su ne mažiau kaip dviem partneriais – pavyzdžiui, su savivaldybės administracija, švietimo įstaiga, esančia toje teritorijoje, kurioje pareiškėjas vykdo veiklą, ir kt.

Pateikti paraiškas gali asociacijos, labdaros ir paramos fondai, religinės bendruomenės ir bendrijos, viešosios įstaigos.

Didžiausia vienam projektui galima skirti suma – 6 000 Eur.

Daugiau informacijos apie nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje, veiklos projektų atrankos konkursą 2016 metais galima rasti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos interneto svetainėje www.socmin.lt, skiltyje „Konkursai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA