Kaune pirmąkart surengta mėsainių fiesta | Kas vyksta Kaune

Kaune pirmąkart surengta mėsainių fiesta

J. Danielevičiaus nuotr.

Šeštadienį popiet prekybos miestelyje „Urmas“ pirmą kartą surengta mėsainių gaminimo ir valgymo šventė – „Burger fiesta“. Joje dalyvavo 15 atranką perėjusių gaminimo profesionalų, o norinčiųjų, pasak organizatorių, buvo beveik dvigubai.

Renginio metu virtuvės šefai su susirinkusiaisiais dalinosi mėsainių gaminimo receptais, svečius vaišino netradicinių skonių mėsainiais. Vėliau buvo galima dalyvauti mėsainių valgymo varžybose, iš septynių dalyvaujančių vyrų, greičiausiu tapo studentas. Mažieji rungtyniavo piešimo varžybose, mėgavosi vėjyje besiplaikstančiais muilo burbulais.

Greitasis maistas populiarėja

Prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta  pastebėjo, kad kokybiškas gatvės maistas Lietuvoje vis labiau populiarėja.

„Atsiranda daugiau maisto gamintojų, įsigyjančių mobilią įrangą ir su ja keliaujančių į skirtingas šalies šventes, kitus renginius”, – sakė J. Plenta.

Reikalauja laikytis etiketo

Šventėje pasirodė ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis, publikai jis surengė paskaitą, kaip kultūringai valgyti mėsainį.

Žinovas pastebėjo, kad pasaulis pasidarė vis greičiau judantis, dabar kone kiekvienas gali aplankyti svetimas šalis ir pasidomėti užsienio šalių valgymo kultūra.

G. Drukteinis pažymėjo, kad dinamiškam žmogui jau nebesinori ilgai gaišti laiko restorane laukiant, kol pagamins įmantrų patiekalą, tad išeitis skubantiesiems – greitasis maistas. Tačiau, vartoti jį vis tiek būtina kultūringai.

„Visad buvo sakoma, kad džentelmenas niekada nevalgo eidamas gatve, o moterys jau tuo labiau! Juk kaip atrodytų moteris su išpuoselėtomis rankomis laikydama beliašą?”, – kvietė pamąstyti G. Drukteinis.

Jis teigė, kad einant valgydamas žmogus pasauliui visada parodo, jog nemoka planuoti savo laiko ir tą daro estetinio vaizdo sąskaita.

Renkasi valgyti su įrankiais

„Tačiau, taip kultūringai besielgiantys žmonės gyveno anksčiau, kai pasaulyje dominavo gėris ir grožis, o ne dabar, kai veši vulgarumas, brutalumas, chamizmas, lygios teisės ir kiti nereikalingi dalykai, iškreipiantys tūkstančius metų kurtą visą mūsų dorovinę sampratą”, – pastebėjo etiketo žinovas.

Jo manymu, viena didžiausių problemų, kodėl šiam gaminiui, dar prieš kokius 20 m. sunkiai sekėsi ateiti į Lietuvos rinką, yra ta, kad lietuviai mėgsta maistą, valgomą su įrankiais – peiliu ir šakute.

„Lietuviams, yapč anksčiau, nesinorėjo valgyti rankomis, o taip juk ir sunkiau, tarkim kokį kebabą dar gali valgyti viena ranka, o jau mėsainiui – būtinai reikia dvejų rankų. Mėsainį sudėtingiau valgyti vairuojant, rankose laikant nešulius ar tiesiog einant susikabinus rankomis su mergina. Dėl to mėsainis įpareigoja valgyti prie stalo”, – padarė išvadą G. Drukteinis.

Galiausiai jis ragino elgtis taip, kad būtų patogu ir malonu pačiam žmogui ir mažiau kreipti dėmesį į prieš 50 metų parašytas taisykles, suteikiančias diskomforto.

Ypatingas ingredientas

G. Drukteinis atskleidė savo paslaptį kaip pagaminti gerą mėsainį:

„Jame reikia paslėpti ypatingą detalę, tarkim, savo nagą, kad žmonės ilgai atsimintų (juokiasi, – aut.), o jei rimtai, Amerikoje protingi žmonės sako: gero mėsainio paslaptis – į jį pridėti kuo daugiau ingredientų.

Renginio organizatoriai planuoja, kad ši šventė taps pastovi ir vyks keliskart per metus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA