Nauja eismo tvarka Baršausko gatvėje: darbo imasi policija | Kas vyksta Kaune

Nauja eismo tvarka Baršausko gatvėje: darbo imasi policija

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šią savaitę kauniečiai pastebėjo, kad Baršausko gatvėje įrengtas naujas ženklas, draudžiantis sukti į Slėnio gatvę atvažiavus nuo stoties pusės. Tai papiktino kauniečius, kurie parašė ir kelis laiškus į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją.

Kelių policijos prašymu ir eismo saugumo komisijos pritarimu šį mėnesį nutarta riboti kairįjį posūkį iš Baršausko gatvės į Slėnio gatvę, vedančią link studentų miestelio. Kelių policijos teigimu, posūkį reikia naikinti, nes dėl piko metu sukančių vairuotojų, užsiblokuoja viena Baršausko gatvės eismo juosta, kyla avarinės situacijos, vairuotojai pyksta, kad tik pajudėjus nuo šviesoforo, vėl reikia stabdyti.

Kelių policijos atstovai siūlė įrengti fizinį atitvarą, tačiau miesto transporto ir eismo organizavimo skyrius bent jau laikinai pasirinko pigesnį variantą – įrengti ženklą, draudžiantį posūkį, tačiau ne visi vairuotojai jo paiso, tad artimiausiu metu gali tekti grįžti prie šio klausimo ir įsukimą užtverti visiškai.

Eismo dalyviai, norintys atlikti posūkį, turės galimybę apsisukti naujoje šviesoforais reguliuojamoje sankryžoje prie prekybos centro „Molas“.

Kauno kelių policijos viršininkas Danas Česnauskas portalui „Kas vyksta Kaune” teigė, kad pareigūnai, pakeitus eismo tvarką, pastarosiomis dienomis dažnai apsilanko šioje vietoje. Jis pastebėjo, kad kol stovi policininkai, vairuotojai naują ženklą mato ir pažeidimų nedaro, tačiau tik jiems išvažiavus, vairuotojai toliau pažeidinėja taisykles.

„Prie kiekvieno ženklo visai parai pareigūnų nepastatysi”, – teigė D.Česnauskas, eismo saugumo komisijoje siūlęs panaikinti apsisukimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA