Dėl netvarkingų viešojo transporto aikštelių – traumos darbe | Kas vyksta Kaune

Dėl netvarkingų viešojo transporto aikštelių – traumos darbe

R. Tenio nuotr.

„Rašau Kauno troleibusų vairuotojų vardu, nors tai liečia visą miesto viešąjį transportą, įskaitant ir privatų sektorių“, – tokiais žodžiais savo laišką portalui „Kas vyksta Kaune“ pradėjo troleibuso vairuotoja Jolanta.

Pasak moters, dviejų viešojo transporto aikštelių, esančių Partizanų ir T. Masiulio gatvėse, būklė darosi nebepakenčiama, bet tai niekam nerūpi.

Jos teigimu, šios aikštelės per pastaruosius metus yra sulaukę tik dalinio bei trumpalaikio remonto, o apie rimtesnius remonto darbus niekas net nemąsto.

„Nenoriu skųstis savo trauma, nes atskirų vairuotojų bėdos niekam neįdomios. Bet esu girdėjusi, jog kritau ne aš viena“, – laiške dėstė kaunietė, kovo mėnesį patyrusi kairiojo stipinkaulio ylinės ataugos lūžį dėl to, jog krito Partizanų gatvėje esančioje aikštelėje.

„Aikštelėse ne vien mes dirbame, taip pat yra išleidinėjami keleiviai, kurių didelė dalis – solidaus amžiaus. Valdžia labai rūpinasi keleivių saugumu, bet akivaizdu, jog daroma toli gražu ne viskas“, – teigė Jolanta. Jos nuomone, reikia atsižvelgti bent jau į šių žmonių gerovę, nes apie pačių vairuotojų saugumą niekas net kalbėti nenori.

„Įdomu, kiek žmonių turės susižaloti ir kiek kompensacijų bus išmokėta, kad kažkam tai pradėtų rūpėti“, – klausė vairuotoja.

„O gal dengti 100% traumas darbe ir mokėti draudimo išmokas darbuotojams labiau apsimoka? Mokėti vairuotojams dvigubai, kai jie kelis mėnesius dirba už traumą patyrusį kolegą – taip pat kažkam geriau?“ – svarstė Jolanta.
Tuo tarpu kita kaunietė domėjosi, kokia situacija yra su Švenčionių gatvėje esančia aikštele, kurioje apsisuka 28-asis autobusas.

„Aikštelė, kurioje jis apsisuka, yra nepavydėtinos būklės“, – teigė Rimantė. „Toje gatvėje gyvena 80 procentų garbaus amžiaus žmonių. Žiemą, ar tiesiog lyjant duobių nesimato ir garbaus amžiaus žmonėms ten pavojinga“, – pasakojo ji.

Bendrovė UAB „Kauno autobusai“, kurios transporto priemonės naudojasi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų minėtose gatvėse esančiomis aikštelėmis, atstovas Kamilis Doveika teigė jog incidentai, kurių metu susižaloja žmonės, nėra dažni, o jiems nutikus yra supildomi reikiami dokumentai ir įvykiai užfiksuojami pagal visus reikalavimus.

„Kiek galim, tiek mes tas aikšteles prisižiūrime, vis kita – savivaldybės reikalas“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė jis.

Tuo tarpu Kauno miesto tvarkymo skyriaus atstovai portalui „Kas vyksta Kaune“ žadėjo, kad visose trijose gatvėse – T. Masiulio, Partizanų ir Švenčionių – aikštelių tvarkymo darbai yra numatyti dar šiemet.

„Jeigu yra tos problemos, tai jos kompleksiškai ir bus išspręstos“, – teigė jie.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA