Policija stebi, ar nėra pardavinėjamos egzaminų užduotys | Kas vyksta Kaune

Policija stebi, ar nėra pardavinėjamos egzaminų užduotys

BNS 2016/05/27 12:13
R. Tenio nuotr.

Policija skelbia aktyviai stebintinti elektroninę erdvę, kad užkirstų kelią brandos egzaminų užduočių galimam nutekinimui ar bandymams prekiauti netikromis užduotimis.

„Pareigūnai sieks užtikrinti, kad būtų užkardomas egzaminų užduočių pardavinėjimas ar neteisėta pagalba, vykdoma elektroninėmis ryšio priemonėmis. Jeigu paaiškėtų nusikaltimų požymiai (realaus užduočių, atsakymų nutekinimo ar bandymų sukčiauti, parduoti netikras užduotis), esame pasiruošę reaguoti į tokius atvejus“, – sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Pasak Policijos departamento pranešimo, ypatingas dėmesys skiriamas socialiniuose tinkluose skelbiamai informacijai stebėti.

Anot pareigūnų, šiuo metu egzaminų užduočių ir atsakymų paviešinimo tema aktyviai naudojama asmenų, siekiančių populiarinti savo tinklalapius ar uždirbti iš reklamos. Be to, pasak policijos, prisidengiant „pseudonaujienomis“ apie egzaminų užduotis vartotojai gali būti nukreipti į kenkėjiškus tinklalapius ir tokiu būdu gali būti bandoma užkrėsti jų kompiuterius.

Egzaminų užduotys rengiamos ir administruojamos vadovaujantis Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nuostatomis, o už paslapties paviešinimą gresia baudžiamoji atsakomybė.

Šiais metais prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė 33 tūkst. 710 kandidatų (2015 metais – 37 tūkst. 279 kandidatai). Gegužę rengiami užsienio kalbų egzaminai, o dauguma pagrindinės sesijos egzaminų vyks birželio mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA