Šeštadienį visas Kaunas kelsis į dangų | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį visas Kaunas kelsis į dangų

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį nuo 11 val. iki pat vėlaus vakaro S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyks didžiausia šių metų aviacijos šventė – „Savaitgalis su aviacija“. Daugiatūkstantines minias sutraukiančios šventės tikslas – ne tik supažindinti kauniečius su itin romantiška pramoga ore, bet ir suteikti daugiau žinių apie aviacijos sportą, todėl kiekvienas nemokamos šventės dalyvis turės daugybę progų ne tik susipažinti su orlaiviais ir jų pilotais bet ir paskraidyti kur kas pigiau, nei įprasta užsisakant skrydžius iš anksto.

[galerija kiek=”4″]

Didžiuliame aerodromo plote išsirikiuos apie 70 lėktuvų bei daugybė kitų skraidyklių ir jų modelių. Panašaus formato renginį kauniečiai jau galėjo stebėti mažiau nei prieš metus, 2015 liepą aerodrome vykusioje šimtmečio šventėje. Šių metų renginio organizatorių komanda siekia visą dėmesį skirti ryšio tarp renginio svečių ir aviacijos stiprinimui, žmonių įtraukimui į laisvalaikio pramogas ore.

Renginyje bus pristatomos parasparnių, sraigtasparnių ekspozicijos ir pasirodymai, lauks akrobatinių skrydžių programa, šonaslydžio („drifto“) pasirodymai, dronų varžybos, veiks aviacijos muziejus, renginį taip pat aplankys ir Lietuvos ralio lenktynininkai.

11 valandą prasidėsiantis nemokamas renginys kartu su dūzgėmis planuojamas iki pat paryčių. Per visą dienos ir vakaro programą scenoje pasirodys ne tik debiutuojantys atlikėjai, šokėjai bet ir stipriausi televizijos projektų talentai. Išskirtinę programą renginiui kuria Julija Jegorova, Dainius Griešius, Justė Šimkutė, Elvina Milkauskaitė, Monika Drulytė, grupės „Drums 2 Accordions”, “Emsus”. Nei sekundės tyloje nepaliks ir 10 didžėjų komanda. Gerą atmosferą, nuotaiką ir daug galingų prizų šventės dalyviams žada renginio vedėjas Rytis Mazūras.

Visą dieną didžiuliame aerodromo plote vyks prekyba, bus teikiamos maitinimo paslaugos, veiks net 2 atrakcionų parkai, tad pramogauti bus smagu kiekvienam. Zapyškio aitvarų festivalio komanda, kartu su šventės dalyviais užsiims aitvarų gamyba ir dirbtuvėmis, o patys renginio organizatoriai ir pilotai žada ne vieną staigmeną ir džiaugiasi puikiomis orų prognozėmis. Prie renginio organizavimo darbų prisijungia ir beveik 50 savanorių komanda, tad tikimasi išvengti bet kokių nesklandumų ar nesusipratimų.

Nemokamas renginys „Savaitgalis su aviacija“ jau gegužės 28 dieną, nuo 11 val. S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome. Renginį miestui dovanoja Kauno miesto savivaldybė, asociacija „Pilotai.lt“ ir S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia, o daugiau savaitgalį vykstančių renginių galite rasti renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA