Kaune bus gaminami netradiciniai mėsainiai | Kas vyksta Kaune

Kaune bus gaminami netradiciniai mėsainiai

Pirmą kartą Kaune organizuojamoje mėsainių gaminimo ir valgymo šventėje „Burger fiesta“ žinomi virtuvės šefai pasidalins mėsainių gaminimo subtilybėmis, receptais, o renginio svečius pavaišins netradicinių skonių mėsainiais.

Virtuvės šefas Tomas Ragauskas žada mesti iššūkį tradiciniam mėsainiui ir gaminant mėsainius panaudoti skystai keptą kiaušinį, marinuotus arbūzus ir šoninės-viskio džemą.

„Mėsainis yra pačioms įvairiausioms improvizacijoms ir naujų skonių paieškai puikiai tinkantis patiekalas. Mėgstu žaisti, improvizuoti ir atrasti naujas skonio natas, suderinti tai, kas atrodo nesuderinama. Puikų skonį suteikia ir šiek tiek netradiciškai paruošti priedai, pavyzdžiui, šoninės-viskio džemas, aluje virti ar šiek tiek kitaip marinuoti svogūnai, pagal save pagamintas barbekiu padažas“, – vardijo pašnekovas.

Dar viena gudrybė, kurią pademonstruos virtuvės šefas – mėsainiams naudoti iš šviežių dešrelių išimtą mėsą. Ji, pasak T. Ragausko, mėsainiams suteikia skonio ir sultingumo.

Su nekantrumu laukiama ne tik dar nematytos mėsainių valgymo rungties, kur tikimasi azartiškos kovos, tačiau ir jaunojo virtuvės talento Roko Galvono, žadančio pagaminti ir atskleisti desertinio mėsainio sudėtį.

Renginyje prie grilio stos ne tik profesionalūs virtuvės šefai, tačiau ir svečiai iš šalia tuo pačiu metu vyksiančios „Baikerių naktų“ šventės. Baikeriai pristatys savo firminius mėsainius, kurių paragauti galės visi šventės dalyviai. „Svajonių mėsainio“ piešimo konkurse vienas iš mažųjų bus apdovanotas specialiu „Baikerių naktų“ prizu – pasivažinėjimu su baikeriu.

„Burger fiesta“ – pirmasis didelis tinklaraščio „Maisto klubas“ organizuojamas renginys.

„Džiaugiamės, kad nuo šiol skleisti maisto kultūrą Lietuvoje galėsime ne tik internete, tinklaraštyje, bet ir viešuose renginiuose, kur žmonės patys galės viską pamatyti, išbandyti, paragauti, užuosti“, – sakė tinklaraščio „Maisto klubas“ autorė Ilona Juciūtė.

I. Juciutė renginyje pamokys visus kaip teisingai valgyti mėsainius ir kiekvieną pavaišins čia vietoje ruošiamais suvožtiniais, o etiketo žinovas Giedrius Drukteinis atskleis, kodėl Lietuvoje dar nėra įsitvirtinusi mėsainių valgymo kultūra.

Taip pat šventės dalyvių ir lankytojų laukia įvairios staigmenos, varžybos, atrakcijos, vaikų kampelis ir gyva muzika.

„Burger fiesta“ įvyks šį šeštadienį, gegužės 28 d., Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, šalia restoranų komplekso. Šventės pradžia – 10 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA