Berlyne – pirmoji pažintis su Kauno modernizmo architektūra | Kas vyksta Kaune

Berlyne – pirmoji pažintis su Kauno modernizmo architektūra

Kaunas.lt nuotr.

Paroda „Kaunas – neatrastoji Europos modernizmo sostinė“ pirmą kartą pristatyta Berlyno (Vokietija) architektūros muziejaus galerijoje. Vokietijos sostinės gyventojai ir visi besidomintys architektūra parodoje susipažinti su 64 moderniosios architektūros raidą Kaune 1919-1940 metais iliustruojančiais projektais.

„Kaunas ir Berlynas – miestai, kurie priklauso UNESCO kūrybingų miestų tinklui dizaino srityje. Buvo gera proga tiek pristatyti Kauna, tiek gauti vertingos patirties iš Vokietijos, kurioje ir gimė tokio stiliaus architektūra, kuria mes Kaune didžiuojamės“, – kalbėjo Kauno vicemeras Simonas Kairys.

„Džiugu, jog tai yra pirmoji Lietuvos architektūros paroda Vokietijoje, kurioje pristatoma Kauno modernizmo architektūra. Tai yra išskirtinė galimybė Berlyno gyventojams ir miesto svečiams susipažinti su Lietuvos architektūra. Tuo pačiu pristatyti Europai siekį žengiant į UNESCO paveldo sąrašą“, – teigė parodos kuratorius Gintaras Balčytis.

Kaip teigia architektūros istorikė, viena iš Kauno architektūros gido autorių Jolita Kančienė, Kauno architektūroje susipynė įvairios Vakarų Europos architektūros kryptys ir srovės, todėl miesto architektūrinis veidas yra toks savitas ir įdomus.

„Džiaugiuosi, kad mūsų architektūra yra įdomi pasauliui, kad mes turime ką parodyti ir apie ką diskutuoti, kai kalbame apie prieškarinės Europos architektūros identitetą“, – tvirtino istorikė.

Paroda Berlyno architektūros muziejaus galerijoje veiks iki birželio 11 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA