Sulaikyti „Kauno regiono keliai” vadovai, STT pareiškė įtarimus (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Sulaikyti „Kauno regiono keliai” vadovai, STT pareiškė įtarimus (atnaujinta)

BNS 2016/05/25 15:37
Bendrovės nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė, kad dėl įtarimų piktnaudžiavimu sulaikė „Kauno regiono kelių“ vadovą Vidmantą Lisauską ir dar tris vadovaujančias pareigas einančius įmonės darbuotojus.

STT įtaria, kad šiai valstybės įmonei priklausantis turtas galėjo būti neteisėtai naudojamas juridinių asmenų vykdomuose statybos darbuose.

Iš pranešime spaudai pateikiamų inicialų matyti, kad tarp sulaikytųjų yra direktoriaus pavaduotojas Edmundas Kaučikas. Kiti du sulaikytieji įvardijami kaip įmonės padalinio vadovai V.S. ir T.G. Jie dviem paroms sulaikyti trečiadienį, jiems pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

Vykdant tyrimą taip pat buvo sulaikytas vienos neįvardijamos uždarosios akcinės bendrovės vadovas. Įmonių patalpose atliktos kratos, paimti tyrimui svarbūs daiktai ir dokumentai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Įmonę 1995 metais įsteigė Susisiekimo ministerija. Ji atsakinga už Kauno apskrityje esančių valstybinės reikšmės kelių ir jų statinių priežiūrą, eksploataciją ir remontą, jų apskaitą. Įmonė taip pat projektuoja ir stato kelius, gatves, aikšteles, gamina ir parduoda smėlį, žvyrą, asfaltbetonį, nuomoja kelių statybos mechanizmus ir specialios paskirties autotransportą.

„Kauno regiono kelių“ interneto svetainėje skelbiama, kad pernai įmonėje dirbo 323 darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA