Piknike diskutavęs A. Mamontovas: „Daug žmonių įpratę, kad valdžia jiems duotų gyvenimo planą” | Kas vyksta Kaune

Piknike diskutavęs A. Mamontovas: „Daug žmonių įpratę, kad valdžia jiems duotų gyvenimo planą”

R. Tenio nuotr.

Antradienį „Laisvės piknike“ apie laisvę ir Lietuvos ateitį apie 20 val. diskutuoti pradėjo renginį organizavęs žurnalistas Andrius Tapinas ir dainininkas, visuomenės veikėjas Andrius Mamontovas.

Diskusijos pradžioje A. Tapinas atkreipė dėmesį į socialinių tinklų galią: „Juk visi į šį pikniką esame surinkti, daugiausiai socialinių tinklų pagalba, jų galia didžiulė.”

Siūlo griežtesnius kriterijus politikams

Kalbėdamas apie valdžią, A. Tapinas tikino jau 18 m. girdintis žmonių nusiskundimus, kad nėra už ką balsuoti ir siūlo politikams taikyti žymiai griežtesnius reikalavimus:

„Paklauskite ar moka anglų kalbą, jei nemoka – atkrinta, pasiteiraukite, kiek partijų pakeitę, jei tris partijas per 4 m. – atkrinta, paklauskite, kokios dvi jų mėgstamiausios knygos, jei sudvejos 4 sekundes – reiškia jie neskaito knygų. Aš nenoriu, kad man vadovautų žmonės, kurie neskaito knygų”, – kalbėjo garsus žurnalistas.

Baimės – iš nežinojimo

A. Mamontovas susirinkusiesiems teigė, kad visos baimės, su kuriomis susiduriama – kyla iš nežinojimo.

Laisvės piknikas

„Žmonės bijo valdžios, nes nežino kaip šis mechanizmas veikia”, – teigė A. Mamontovas ir pridūrė:

„Esame nepriklausomi ir laisvi jau daugiau kaip 25 metus,  turime galimybę kurti savo gyvenimą patys. Atėjo laikas suprasti, kad baigėme pirmąjį laisvės etapą – ją išsikovojome ir dabar turime suvokti, ką daryti su ta laisve. Lietuvoje daug žmonių, kurie įpratę, kad valdžia jiems pasakytų, ką daryti, duotų gyvenimo planą”, – nuomone dalinosi žinomas atlikėjas.

Trūko gyvos tribūnos

Renginio metu kalbinti kauniečiai tikino, kad piknikas puiki iniciatyva, kuri draugėn subūrė masę žmonių, paskatino bendruomeniškumo jausmą ir privertė susimąstyti apie laisvę, tiek vidinę, tiek išorinę.

„Kas man yra laisvė? Galimybė laisvai gyventi: laisvai galvoti, kalbėti, elgtis, auginti laisvus vaikus ir parodyti jiems kas yra ši vertybė”, – sakė Rasa.

Kelerių metų Tautvydas teigė, kad laisvė jam reškia būti geru žmogumi ir niekada nepakliūti į kalėjimą. „Ir skristi, visomis prasmėmis”, – pridūrė jo mama.

„Piknikas sutraukė daugybę kauniečių, tai džiugu, tačiau aš pasigedau gyvos tribūnos, kurioje visi galėtų pasisakyti, juk atėjome palaikyti idėją, bet norime ir patys būti išgirsti”, – sakė Vida iš Ringaudų. Jos manymu, iš Lietuvos reikia išvyti korupciją, švogerizmą: „Ypatingai rajonuose.”

Rimantė teigė, kad Lietuvoje laisvės vis dar nėra daug: „Sunku apibūdinti laisvę, nesijaučiu gyvenanti laisvoje Lietuvoje, čia negali reikšti savo nuomonės.”

Kultūringa publika

Viešąją tvarką saugoję pareigūnai atkreipė dėmesį, kad susirinkusieji tvarkingi, nemėto šiukšlių, elgiasi kultūringai, konfliktų nekyla. Svarstyta, kad prie to daug prisidėjo šventės taisyklė – jokio alkoholio. Po renginio organizatoriai džiaugėsi, kad susirinkusi minia stadione nepaliko nei vienos šiukšlės.

Renginio metu iš parasparnių ore piknikautojams buvo mėtomi saldainiai, vaikus sutelkė muilo burbulų atrakcija.

Piknikautojus vakarėjant subūrė degantis laužas. Renginys sutraukė daugiau kaip 8 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA