Masiniame piknike Kaune apsilankė ir Prezidentė | Kas vyksta Kaune

Masiniame piknike Kaune apsilankė ir Prezidentė

R. Tenio nuotr.

Antradienį Aleksandro Stulginskio universiteto stadione vykstančiame masiniame „Laisvės piknike”, į kurį susirinko daugiau kaip 8 tūkst. žmonių, apsilankė ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Bendravo su šeimomis

18 val. lydima renginio organizatoriaus, žurnalisto Andriaus Tapino ir sergstima apsauginių, ji mielai kalbino susirinkusiuosius, pozavo norintiems įsiamžinti kauniečiams, o mažuosius vaišino saldainiais. Prezidentė daugiausiai dėmesio rodė šeimoms su mažais vaikais, teiravosi ar patinka piknikas, neatsisakydama pozavo bendroms nuotraukoms.

„Manau, kad visada geros iniciatyvos ir žmonių noras bendrauti ir kažką daryti kyla iš įvairių draudimų – kažko negalima, kažko neleidžia, kažkaip kitaip mėgina apriboti. Manyčiau, kad labai gerai, nes jeigu viskas būtų labai gerai, ir poreikio nebūtų susitikti, pakalbėti, parodyti, kad nebijome, norime kažką pasakyti“, – teigė Prezidentė, pasiteiravus apie renginio organizavimo priešistorę.

Džiaugėsi kauniečių aktyvumu

Jos Ekscelencija teigė, kad renginys simbolizuoja žmonių pilietiškumą, bendruomeniškumą ir laisvės troškimą.

„Džiaugiuosi, kad tiek pilietiškų žmonių, nevyriausybinių, patriotiškų organizacijų bendrauja ir sako: „Už saugią Lietuvą visi.” Kiekviena šalis savo demoktratijos kokybę vysto kasdien, viskas priklauso nuo pačių žmonių. Demokratiją turėsime tokią, kokios norėsime ir sukursime patys”, – sakė Prezidentė.

Jos teigimu, tai, kad čia atvyko žmonės, vedini lozungo: „Už laisvę nebijoti, laisvę kalbėti” – praktiškai, kiekvienas iš susirinkusių gali būti lyderis.

Prezidentė vaikščiojo tarp piknikautojų, o apie 19 val. užlipo pasisakyti ant scenos.

„Iškylauju kaip ir jūs, šiandien man atostogos, todėl rimtų kalbų nesakysiu. Norisi pamatyti kiek jūsų daug tų, kurie išdrįso ateiti ir pasakyti: noriu daryti ką reikia ir kaip įsivaizduoju, noriu elgtis kaip manau, kad reikia mūsų valstybei, noriu gerbti kiekvieną šalia esantį, bet leiskite man galvoti ir kalbėti kaip aš įsivaizduoju ir nediktuokite koks ar kokia turiu būti. Mūsų teisė laisvoje Lietuvoje kalbėti ką galvojame, drįsti siekti savo svajonių ir išlaikyti Lietuvą laisvą, jūs visi tokie”, – kalbėjo Prezidentė D. Grybauskaitė.

Jos vizitas piknike truko ilgiau nei valandą.

Ragino kalbėti apie demokratiją

A. Tapinas skatino kalbėti apie demokratiją ir už ją kovoti.

„Yra vietų, kur esame liovęsi kalbėti apie demokratiją, apie laisvę, turime tam tikrų baimių. Tai nėra vienas konkretus rajonas, yra daug tokių rajonų, važinėdamas po Lietuvą tai matau. Norėjosi parodyti – įdomu, ar yra žmonių, kurie sako, kad yra drąsūs“, – teigė organizatorius. Jis griežtai patikino, kad renginys nepriklausomas ir nesiejamas su politinėmis partijomis.

Jo teigimu regionuose yra ryški problema: vienas meras, viena partija, viena teisybė, jei nepriklausai „teisingai” partijai – esi ten nereikalingas ir gali nukentėti, jei kalbi ne taip.

„Kai pradėsime mažiau bijoti – pradėsime jaustis geriau”, – sakė A. Tapinas.

Jis teigė iki šiol nesuprantantis Kauno rajono mero Valerijaus Makūno:

„Tai jis kviečia į festivalį kaip šeimininkas, tai jis nebekviečia, tai jis čia dalyvauja, tai lyg nedalyvauja, tai sako, kad čia dešiniojo sparno rinkiminė kampanija…Bet faktas, be Kauno rajono savivaldybės šis piknikas tikrai nebūtų įvykęs“, – konstatavo A. Tapinas.

Beje, tarp šventės svečių buvo galima išvysti ir patį V. Makūną.

Piknikas planuoja trukti iki 23 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA