Kauno „Žalgirio” arenoje MIKA su gerbėjais dainavo „Big Girl” | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio” arenoje MIKA su gerbėjais dainavo „Big Girl”

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje debiutavo pasaulinio garso dainininkas MIKA. Britų atlikėjas čia pasirodo su naujausiu, 2015 m. birželį išleistu ketvirtuoju studijiniu albumu „No Place in Heaven“.

Lietuvoje jis lankosi jau antrą kartą, 2010 m. MIKA pasirodė Jūros šventėje Klaipėdoje. 

Į Kauną su mama ir keturiasdešimties žmonių: 5 muzikantų bei techninio personalo komanda jis atvyko šiandien. Vakar atlikėjęs koncertavo Rygoje.

MIKA (32 m.), kurio tikrasis vardas Michael Holbrook Penniman Jr., scenoje pasirodė 21 val., valandą, prieš tai scenoje dainavo su žvaigžde keliaujantis seserų Coco ir Holly Chant duetas – „XYLAROO“, kilęs iš Papua Naujosios Gvinėjos. Merginos ant scenos ilgai neužsibuvo, padainavusios apie pusvalandį ir palydėtos vangiomis ovacijomis – nukeliavo ilsėtis.

Šou prasideda

Vos pasirodžius MIKA – salė ošia. Jis pasisveikina lietuviškai: „Labas vakaras!”. Nukrenta užsklanda ir pasimato gan kuklios dekoracijos – vaizduojami daugiaaukščiai pastatai, o pačiame centre stovi vartai, jų viršuje kabo užrašas „Heaven” (angl. k. dangus), kairėje šviečia užrašas „Paradise” (angl. k. rojus). Salė nėra sausakimša, tačiau šokių aikštelė pirmame aukšte – beveik užpildyta. Žiūrovų  tarpe – daugiausiai jaunimo, mažiausi gerbėjai – vos poros metų.

Jau per pirmą dainą „Big Girl” salė pritaria, išdygsta rankų miškas, linguoja ir garbesnio amžiaus publika. MIKA betarpiškai bendrauja su žiūrovais. Žavųjį atilkėją puošia klasikinis juodas frakas ir kelnės bei balti marškiniai, išsiskirianti detalė – blizgantys mėlyni bateliai. Tačiau, po pirmos dainos frakas skrieja į užkulisus. Po trijų dainų MIKA užgroja pianinu ir linksmos melodijos dainą, kiek ironizuodamas, ją skiria: „Labai, labai piktiems žmonėms”.

Atlikdamas hitą „Relax, Take It Easy“ – MIKA kunkuliuoja energija, energingai šoka ir taip išjudina dar sustingusius žiūrovus.

Daina  „Lollipop” sulaukia audringo žiūrovų pageidavimo pakartoti: salė griausmingai ploja, šūkauja ir trypiai kojomis, MIKA pakomentuoja: „Tai ne kaip koncertas, o tiesiog smagus laikas kartu. Paskutinį kartą taip jaučiausi gal prieš 10 metų, tas jausmas nerealus, ačiū jums!”

Kalbinti klausytojai komentuoja: „Pažiūrėkite į jį scenoje – jis tiesiog „kaifuoja”, pasirodymas puikus, visi geros nuotaikos!”

Koncertas baigiasi prieš 23 val., lietuviai MIKA išlydi gausiomis ovacijomis.

Prašymų sąraše – 80 rankšluosčių

Atlikėjo komanda organizatorių prašė parūpinti 80 rankšluosčių, persirengimo kambariuose pageidavo ekologiškų vaisių ir daržovių, humuso, alkoholinių ir gaiviųjų gėrimų bei kramtomosios gumos.

Organizatoriai tikino, kad žinomas atlikėjas nebuvo įnoringas ir specialių pageidavimų nepateikė.

Kelias į išgarsėjimą

Būsima žvaigždė MIKA baigė prestižinę Vestminsterio mokyklą ir Karališkajį muzikos koledžą. Jo vardą pasaulis pradėjo linksniuoti 2006 m. , dienos šviesą išvydus singlui „Relax, Take It Easy“, o sėkmę užtvirtino 2007 m. hitas „Grace Kelly”. Debiutinis albumas „Life in Cartoon Motion“ žaibiškai tapo Nr.1 Didžiojoje Britanijoje ir dar vienuolikoje kitų šalių.

Mika bendradarbiavo su žvaigždėmis Pharrel Williams, Ariana Grande, Nick Littlemore ir kt.

Atlikėjas yra pardavęs daugiau kaip 10 milijonų įrašų kopijų 32 pasaulio šalyse. Jo apdovanojimų sąraše – „Vodafone“, „Virgin Media“,  „Q Magazine“, Britų muzikos apdovanojimai, „Ivor Novello“ premija ir daugelis kitų. Šiuo metu MIKA teisėjauja šou „X faktorius“ Italijoje ir o Prancūzijoje yra projekto „Balsas“ mokytojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA