Prie Soboro praretino medžius | Kas vyksta Kaune

Prie Soboro praretino medžius

Kauno savivaldybės nuotr.

Tik prasidėjus savaitei, kauniečiai sunerimo, kodėl pjaunami medžiai rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje. Jie teigė, kad pjaunami sveiki medžiai, tačiau Kauno savivaldybė skelbia, kad medžius buvo būtina pašalinti.

Kaip skelbia miesto savivaldybė, pirmadienį Nepriklausomybės aikštėje nupjauti septyni puvinio pažeisti medžiai. Dendrologijos ekspertui ištyrus aikštėje augančius medžius, paaiškėjo, jog dalis jų neatlaikytų didesnės vėtros. Vietoje žmonių sveikatai ir gyvybei grėsmę keliančių medžių bus pasodinti nauji.

Specialistų teigimu, likę penki ąžuolai, augantys greta šiuo metu rekonstruojamos aikštės, yra sveiki ir pavojaus aplinkiniams nekelia. Juos artimiausiu metu ketinama apgenėti.

Šįmet po šv. Velykų, nedidelės vėtros metu, Nepriklausomybės aikštėje nuvirto klevas. Laimei, aukų tąkart pavyko išvengta. Virstantis medis atsirėmė į greta stovėjusį pastatą.

„Po laimingai pasibaigusio įvykio buvo pasamdytas nepriklausomas dendrologijos ekspertas, kuris atliko visų aikštėje augančių medžių ekspertizę. Šį rytą buvo nupjauti trys ąžuolai, trys klevai ir vienas uosis. Priežastis – puvinys kelminėje medžio dalyje“, – teigė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak R. Savickienės, nors medžiai iš išorės ir atrodė sveiki, tačiau atlikus nuodugnius tyrimus delsti jau nebuvo galima.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA