Kauno „Žalgirį“ LKL finale pasitiks netikėtas varžovas | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirį“ LKL finale pasitiks netikėtas varžovas

delfi.lt 2016/05/22 21:13
R. Tenio nuotr.

Klaipėdos „Neptūnas“ sukūrė didžiausią sensaciją Lietuvos krepšinio istorijoje. Uostamiesčio ekipa lemiamose „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pusfinalio rungtynėse Vilniuje 73:72 (18:20, 24:22, 17:15, 14:15) nokautavo „Lietuvos rytą“, laimėjo seriją 3-2 ir žengė į finalą.

Nors kova mažajame finale „Lietuvos rytui“ prilygta fiasko, tokios patirties Vilniaus komanda jau turi. Debiutiniame sezone 1998 metais klubas laimėjo bronzą, 2:1 palaužęs kitą sostinės klubą „Sakalus“, o 2014-2015 metų sezone be didesnio vargo 3-0 sudaužė Prienų „TonyBet“ krepšininkus.

Abu šiuos kartus vilniečius iš kovos dėl aukso eliminavo ne bet kas, o „Žalgiris“: pirmą kartą Kauno klubas pusfinalio seriją laimėjo 2:0, antrąjį – 2:1.

Todėl šiame sezone sensacingai triumfavęs „Neptūnas“ perrašė istoriją, tapdamas pirmuoju klubu, kuris be žalgiriečių sugebėjo pakeliui į finalą įveikti „Lietuvos rytą“.

Vis tik pačiai uostamiesčio ekipai tai bus jau antrasis LKL finalas istorijoje. 2015-ųjų vasarą ji pasidabino sidabro medaliais, kai serijoje 2:4 pralaimėjo „Žalgiriui“.

Būtent su žalgiriečiais teks susigrumti ir šio sezono didžiajame finale. 6-to iš eilės ir 18-ikto klubo karjeroje titulo siekiantis „Žalgiris“ kitame pusfinalyje be didesnio vargo 3-0 įveikė Utenos „Juventus“ krepšininkus.

LKL kova dėl aukso prasidės trečiadienį Kaune, o mažasis finalas – ketvirtadienį Vilniuje.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA