Kaunietis: dviratininkai pasiglemžė ir Ąžuolyną | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: dviratininkai pasiglemžė ir Ąžuolyną

Asociatyvi / Skaitytojo nuotr.

Nors Kaunas didžiuojasi savo puikiai išplėtotais dviračių takais, tai patinka ne visiems miestiečiams.

Neprisistatęs portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas savo laiške teigė, jog dviratininkai gavo nepelnytai didelę takų dalį Ąžuolyne.

„Norėjau pareikšti nepasitenkinimą tikrai neapgalvotu kauniečių sprendimu Ąžuolyne nubrėžti ir padaryti dviračių taką“, – rašė skaitytojas.

Jo nuomone, Ąžuolyno takeliai – ir taip siauri, tad pusės takelio skyrimas dviračiams yra nelogiškas. „Gal visa situacija ir nebūtų tokia neapgalvota, bet kai dviratininkams nubrėžė pusę viso bendro kelio, tai pėsčiųjų atžvilgiu tikai buvo neapgalvota”, – pasipiktinimą reiškė miestietis.

Problema, pasak skaitytojo, dar didesnė dėl to, jog dviratininkai nesilaiko dviračių eismo taisyklių. „Dviratininkai turėdami tokią plačią juostą turėtų važiuoti vienas paskui kitą, o ne šalia, užimant visą važiuojamąją juostą. Arba neturintys tvarkingų dviračio signalo nesupranta, kad lenkimas gali būti pavojingas ir kaip taisyklingai turėtų būti atliktas lenkimo manevras.“

Kauniečio nuomone, šioje situacijoje kenčia ne tik pėstieji, bet ir kiti, norintys pasimėgauti Ąžuolynu. „Liko nuskriausti ir kiti ratukinių transporto priemonių atstovai, tokie kaip riedutininkai, riedlentininkai, paspirtukininkai. Jie palikti likimo valiai, nes iš vienos pusės jie negali važiuoti dviračių taku, o likusia siaurąja pėsčiųjų dalimi jų važiavimas apsunkinamas pėsčiųjų. O ir pėstiesiems sudaromos nesaugios sąlygos.“

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuomone, gavę tokius plačius dviračių takus, dviratininkai bando išstumti pėsčiuosius iš vienos mėgstamiausių kauniečių pasivaikščiojimo vietų – Ąžuolyno parko.

„Viską apibendrinus tikrai galima daryti išvadą, kad dviratininkai, turėdami tikrai gražius dviračių takus Kaune, dar pasiglemžė ir paskutinį pėsčiųjų pamėgtą Ąžuolyno parką“, – teigė jis.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA