Kauno pilis išgyveno dar vieną šturmą | Kas vyksta Kaune

Kauno pilis išgyveno dar vieną šturmą

R. Tenio nuotr.

Šeštadienio vakarą Kauno pilies prieigose buvo girdėti riksmai, šarvų žvangėjimas ir žirgų žvengimas – garsai, nebūdingi dabartiniam Kaunui, tačiau puikiai derantys su vienu iš „Kaunas Hanza dienos 2016“ renginių.

Teatralizuota Kauno pilies šturmo inscenizacija – ne pirmus metus organizuojamas įspūdingas reginys žiūrovams. Šįmet prie jo kūrimo prisidėjo daugiau nei 100 savanorių, profesionalių aktorių, raitelių, kaskadininkų, šokėjų bei techninio personalo.

„Inscenizacijoje naudojamas profesionalus apšvietimas ir įgarsinimas, taip pat pasitelkiami įvairūs sceninės pirotechnikos ir specialieji efektai“, – kiek anksčiau apie pasirodymo subtilybes pasakojo brolijos „Viduramžių pasiuntiniai“ vadovas Karolis Jankauskas.

Vieno iš pagrindinių „Kaunas Hanza dienos 2016“ renginių stebėti susirinko ne vienas tūkstantis kauniečių bei miesto svečių. Jie stebėjosi efektų bei aktorių gausa.

„Nesitikėjom, kad gali tiek daug su ugnim triukų daryt. Žolė juk… Ir kaip jie taip padaro. Pasaka“, – įspūdžiais su portalu „Kas vyksta Kaune“ dalinosi renginyje sutikta kaunietė.

Kauno pilies šturmo inscenizacija pasakojo susirinkusiems apie tai, kaip Kauno pilis buvo didvyriškai ginama nuo kryžiuočių, jų užimta ir vėl atkovota lietuvių.

Pasibaigus pasirodymui, kauniečius džiugino įspūdingi šventiniai fejerverkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA