A. Guoga lieka politikoje net ir neturėdamas partijos | Kas vyksta Kaune

A. Guoga lieka politikoje net ir neturėdamas partijos

BNS 2016/05/21 09:19
Archyvo nuotr.

Liberalų sąjūdį šią savaitę palikęs Antanas Guoga ketina likti dirbti Europos Parlamente.

„Net ir neturėdamas partinio palaikymo, galiu prisidėti prie šalies pokyčių, gindamas jos interesus Europos Parlamente“, – savo tinklaraštyje penktadienį rašė politikas.

Jis teigė nacionalinėje politikoje ketinantis palaikyti tuos žmones, kuriais pasitiki ir kurių siekiais neabejoja.

„Ir toliau trauksiu investicijas į mūsų valstybę, padėsiu skleistis naujiems talentams, teiksiu žinių jaunajai kartai, kuriant ateities Lietuvą. Tam, tikiuosi, pasitarnaus ir mano asmeninis finansinis įdėlis. Šią savaitę pasirašiau notarinę sutartį, kuria pradedu visų savo Lietuvoje sukurto verslo akcijų perdavimą labdarai ir paramai“, – rašė A.Guoga.

„Pirmoji dalis lėšų bus skirta naujai kunigo Ričardo Doveikos iniciatyvai – pastatyti Šv. Juozapo bažnyčią ir greta įkurti bendruomenės namus, skirtus jaunimui ir senjorams. Neabejoju, kad nurimus politinėms audroms, visa Lietuva galės lengviau atsikvėpti ir žengti į skaidresnį ir pozityvesnį šalies kūrimo etapą“, – pridūrė jis.

Vilniaus meras, laikinasis Liberalų sąjūdžio vadovas Remigijus Šimašius trečiadienį teigė, kad A.Guogos vietoje atsisakytų europarlamentaro mandato, nes jis į Europos Parlamentą 2014 metais buvo išrinktas liberalų sąraše.

A.Guoga šią savaitę partiją paliko būdamas laikinuoju Liberalų sąjūdžio pirmininku. Krizė šioje partijoje kilo, kai praėjusį ketvirtadienį teisėsaugos pareigūnai paskelbė tiriantys įtarimus, kad liberalų lyderis Eligijus Masiulis paėmė kyšį. Šis atsistatydino iš partijos vadovų bei Seimo narių. Tuomet Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigas laikinai perėmė pirmasis vicepirmininkas A.Guoga.

Jam pradėjus viešai pasakoti, kaip planuoja išskaidrinti partijos veiklą, antradienį Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Gintaras Steponavičius pranešė, jog partijos valdybos posėdyje bus keliamas klausimas dėl A.Guogos pašalinimo iš partijos dėl jo prieštaringų pasisakymų. Po tokių pareiškimų A.Guoga pats Vilkaviškio skyriui pranešė, jog išstoja iš Liberalų sąjūdžio nuo gegužės 17 dienos.

Dalies Liberalų sąjūdžio atstovų nepasitenkinimą sukėlė vieši A.Guogos pareiškimai, kad teisėsaugos duomenys rodo, esą be buvusio liberalų lyderio E.Masiulio partijoje gali būti ir daugiau žmonių, susijusių su galima korupcine veikla. Jis teigė, kad partijos narius galėjo veikti „mafijos struktūra“. Prieš tai A.Guoga siūlė partijos vadovybę patikrinti melo detektoriumi, atlikti partijos veiklos ir finansų auditą, surengti visuotinius partijos pirmininko rinkimus.

A.Guogai palikus partiją laikinojo partijos pirmininko postą užėmė R.Šimašius. Liberalų sąjūdžio suvažiavimas, kuriame bus išrinktas nuolatinis pirmininkas, vyks birželio 11 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA