Kauno marių žuvų gaišimas – vis dar mįslė aplinkosaugininkams | Kas vyksta Kaune

Kauno marių žuvų gaišimas – vis dar mįslė aplinkosaugininkams

Skaitytojo nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebi, jog negyvų žuvų Kauno marių pakrantėse – vis dar gausu.

„Buvom pažiūrėti, praktiškai kas trys metrai po didelę žuvį, ar starkį, ar karpį, mailiaus labai mažai. Kaip supratau, žuvys nudvėsė nuo kažkokios ligos?“ – klausė skaitytojai.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Tomas Barkauskas teigė, jog vandens tyrimai dar nebaigti ir tiksli žuvų kritimo priežastis nėra žinoma.

„Vandens tyrimai atliekami, bet dar visi nėra baigti, tad kol kas negalim tikslios priežasties pasakyti. Dar porą dienų reikėtų mums duoti“, – teigė T. Barkauskas.

Jo teigimu, šiuo metu kritusios žuvies mažėja. „Matyt buvo momentinis kritimas, bet tada žuvis plūduriuoja, nesunyksta greitai. Net ir šiandien apžiūrėjom, kad dar yra vandenyje jos, bet ji ne šviežia, o yranti jau“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė specialistas.

Tuo tarpu Kauno gyventojai, apsilankę prie Kauno marių, domėjosi, ką daryti su kritusiomis žuvimis. ‚Kiek sugebėjom, tiek surinkom ir užkasėm“, – pasakojo jie. „Labai trūksta informacijos, ką daryt su ta žuvim, ne jau taip ir palikti pakrantėje, kad pūtų ir tikėtis, kad paukščiai sules ar dar kas?“

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko nuomone, su nugaišusiomis žuvimis daryti nereikia nieko. „Gamtoj niekas neprapuola – paukščiai sulesa, kitos plėšrios žuvys suėda ir tiek“, – teigė T. Barkauskas.

„Paprasčiausiai nepatarčiau rinkti jų leisgyvių ir gamintis valgyti. Nereikia jų laidoti, yra gamtoje paukščiai, ūdros, šamai, unguriai, kurie kaip tik dvėselienom ir minta“, – pasakojo aplinkosaugininkas. „Gamta susireguliuoja tuos reikalus“.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog nugaišusios bei leisgyvės žuvys buvo pastebėtos gegužės 10-ąją. Tada Kauno marias patikrinę aplinkosaugininkai iškart nustatė, jog žuvys krito ne dėl deguonies trūkumo ir pasiėmė vandens mėginius tolimesniems tyrimams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA