Kauno darželinukai dalyvavo sveikiausio patiekalo konkurse | Kas vyksta Kaune

Kauno darželinukai dalyvavo sveikiausio patiekalo konkurse

Organizatorių nuotr.

Visą pavasarį vyko projekto ,,Sveikatai palankūs“ patiekalo konkursas, jo metu ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtiniai siuntė sveikuoliškus receptus.

Šiuo konkursu  siekta  sudominti vaikus sveikatai palankia mityba, paskatinti juos ir jų šeimas gaminti visaverčius patiekalus, o taip pat nepamiršti, kad sveikas maistas – sveikatos šaltinis, kuris suteikia energijos ne tik sportui ar žaidimams, bet ir padeda augti stipriems ir sveikiems.

„Konkursas sulaukė didelio susidomėjimo ne tik iš projekto ,,Sveikatai palankūs“ dalyvių, receptus siuntė ir kitos  Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigos, iš įvairiausių miestų.

Atsiųsta per 100 sveikuoliškų patiekalų receptų. Vaikai ir tėveliai parodė daug išmonės: siuntė ne tik savo firminio sveikuoliško patiekalo aprašymą, bet pagaminę jį ir fotografavo.  Sulaukėme pačių įvairiausių pristatymų: nuo skaidrių iki iliustruotos receptų knygos“, – apie konkursą pasakojo VŠĮ „Tikra mityba“ direktorė, Danguolė Gasparavičienė.

Originaliausi buvo Kauno rajono Garliavos lopšelio darželio ,,Eglutė“ ,,Grybukų“ grupės vaikučiai ir tėveliai bei auklėtojos, kurios savo ugdytinių receptus su spalvingomis nuotraukomis sudėjo į receptų knygą.

Nugalėtojų laukė prizas, jie visi kartu su tėveliais ir auklėtojomis,  pasipuošę prijuostėmis gegužės 18 dienos popietę plušo projekto partnerio Kauno Kolegijos viešojo maitinimo katedros laboratorijoje.

Vaikai gamino avižinių dribsnių blynelius, sveikuoliškus sumuštinius su saulėgrąžų daigais, morkų- bananų kokteilį. Po ilgo darbo visi kartu džiaugėsi savo darbo rezultatais – nuostabiais sveikuoliškais patiekalais,  juos degustavo ir vaišino draugus bei auklėtojas. 

Pasak Garliavos lopšelio darželio ,,Eglutė“ direktorės Neringos Okunienės tėvai, gal labiau mamos, džiaugiasi, kad darželis ne tik pamaitina vaikus, bet ir rūpinasi sveika vaikų mityba.

Konkursas suintrigavo ir grupės auklėtojas – auklėtojos daug pastangų įdėjo, kad kiekviena šeima pamąstytų, kaip galime keisti vaikų meniu namuose ir darželyje, ragino kurti patiekalus, galvojo, kaip įdomiau pateikti surinktą medžiagą. Tai ne vienos dienos darbas. Sveika mityba – tai įprotis, kurį ugdomės nuo vaikystės. Šis konkursas paskatino diskusijas ir manau įtakos vaikų meniu mūsų darželyje.

VšĮ ,,Tikra mityba“ direktorė Danguolė Gasparavičienė pripažino, jog išrinkti laimėtojus buvo tikrai nelengva – dauguma dalyvių labai  stengėsi būti kuo išradingesni.

„Labai džiaugiamės Sveikatai palankaus patiekalo konkurso dalyvių dideliu aktyvumu, jų išradingumu bei kūrybingumu. Tikrai tikiuosi, kad toks konkursas vyks dar ne kartą. Mūsų įstaiga kuria sveikatai palankų valgiaraštį ugdymo įstaigoms ir tikrai šiuos vaikučių ir tėvelių sukurtus originalius sveikuoliškus patiekalus įtrauksime į šį valgiaraštį, kad ir jų draugai valgytų sveikiau.”

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA