Hanza Kaunas 2016: kaip viską spėti pamatyti? | Kas vyksta Kaune

Hanza Kaunas 2016: kaip viską spėti pamatyti?

D.Stankevičiaus nuotr.

Tradicinės viduramžių tradicijoms priminti ir jų ryšius su dabartimi stiprinti skirtos „Kauno Hanzos Dienos“ – jau ateinantį savaitgalį. Peržvelgę šventės programą supratome, kad viduramžiškai pasiklysti – tikrai daug šansų, tad dalinamės tuo, ką patys apsibraukėme raudonai. Beje, „Hanzos tiltai“ – toks šiemet šventės šūkis, įprasminantis jos siekius, rašo leidinys „Kaunas pilnas kultūros”.

HANZA DIENOS 2016 VISA ŠVENTĖS INFORMACIJA>>>

Penktadienį senamiestis ims tvenktis nuo vėlyvos popietės. Kauno senosios prieplaukos amfiteatre vyks taip pat šiuo metu vykstančio XXXI tarptautinio folkloro festivalio „Atataria Lamzdžiai“ (išsamią jo programą rasite čia) koncertas „Ant kalnelio jovaras žydėjo“. Kodėl verta čia užsukti tarp 19 ir 21 valandos? Nes koncerto dalyviai atvyksta atvyko iš Estijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos ir Žaliojo Kyšulio. Atlanto vandenyno salų valstybės ansamblis „Tchabeta“ pristatys tradicinę savo kultūrą, prisodrintą Brazilijos ir Afrikos ritmų.

Greta rasite ir Kauno pilies sceną, kur nuo 19 valandos vyks šventės atidarymo koncertas – Kauno miesto bigbendui pritars ne tik būrys vokalistų, bet ir Kauno aeroklubo lėktuvų akrobatinis pasirodymas. Netikėta, bet džiugu – nuo 22 val. čia pat koncertuos etnoelektronikos projektas „Girių dvasios“.

Užsukite ir į VDU Menų fakulteto kiemelį (Muitinės g. 7) – nuo 20 valandos eksperimentinį muzikos tiltą ties mūsų balandį kalbintas australas Rees Archibald, o nuo 21:30 val. čia vyks vizualinė instaliacija „Interaktyvus turas po tarpukario Kauną“.

Šeštadienį Kauno pilies scenoje, lomoje bei vidiniame kieme veiksmas vyks pusę paros nuo pat pusiaudienio. Riterių turnyrai, senoviniai šokiai, muzika, amatai ir net viešos egzekucijos – viskas kaip viduramžiais, kai Kaunas, beje, kaip ir šiandien, priklausė Naujosios Hanzos miestų sąjungai. Senojoje prieplaukoje tilps ir šiuolaikinė muzika – pavyzdžiui, „Abudu“ ar „Freaks on Floor“. Gal pasipuoš šarvais?

Rotušės aikštėje šeštadienį planuojame stabtelėti apie 20:30 val. – tuomet į sceną kops džiazo grupė „RJQ“. Penktadienį jau nusižiūrėtame VDU Menų fakulteto kiemelyje reikėtų būti dar anksčiau, nuo 14 val. – tuomet čia vyks naujo ir labai įdomaus audiovizualinio maršruto Lietuvoje „Dvasios gidas po senąjį Kauną“ pristatymas, iškart po to tarp Kauno ir Brazilijos tiltą ties capoeira meistrai.

Sekmadienį Kauno pilyje vėl žvangės kardai ir kris arba triumfuos riteriai, o jų kovoms akompanuos ir viduramžių muzikantai bei šokėjai, ir pučiamųjų ansamblis. Senojoje prieplaukoje paskutinę šventės dieną – popietę dundėsiantys Afrikos būgnai ir pirmąkart vyksiantis džiazo muzikos konkursas „Džiazo tiltai“.

VISA HANZA DIENŲ PROGRAMA>>>

Aišku, spėsime apsukti tikrai ne viską – bet įspūdžių turėtų pakakti. Savo maršrutą susikurkite įsigilinę į „Kauno Hanzos Dienų“ programą čia. Priminsime, kad šeštadienį – dar ir „Gatvės muzikos diena“ bei „Muziejų naktis“. Pasikaustom batus!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA