Kaune atidaromas karinis Paieškos ir gelbėjimo postas | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaromas karinis Paieškos ir gelbėjimo postas

Organizatorių nuotr.

Gegužės 20 d. modernus Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo postas atvers duris Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome.

„Šis projektas yra puikus Lietuvos kariuomenės ir savivaldybės bendradarbiavimo pavyzdys. Iškėlus paieškos ir gelbėjimo postą iš teritorijos Fredoje, Kaunas turi galimybę vykdyti miesto plėtrą, o kariuomenė turi naują modernią bazę, iš kurios karinės oro pajėgos galės efektyviau vykdyti kariuomenės užduotis, operatyviau reaguoti į krizes, gelbstint žmonių gyvybes“, – sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Renkant vietą naujajam paieško ir gelbėjimo postui buvo atsižvelgta į atliktą poveikio aplinkai vertinimo studiją, įvertinta triukšmo miestui rizika.

„Naujasis Paieškos ir gelbėjimo postas yra įsikūręs ne tik patogioje geografinėje ir istorinėje vietoje – praktiškai viduryje Lietuvos, tačiau ir ženkliai  pagerinama paieškos ir gelbėjimo posto infrastuktūra,“ – sako Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės vadas pulkininkas Marius Matulaitis.

Nuo 2001 m. gruodžio 17 d. veikusio Antrojo pieškos ir gelbėjimo posto Aukštojoje Fredoje žemės sklypas skirtas miesto plėtrai (apie 30 ha).

Iš Antrojo paieškos ir gelbėjimo posto Aukštojoje Fredoje nuo 1994 m. sausio 24 d. vykusio pirmojo paieškos ir gelbėjimo darbų skrydžio, kai iš Baltijos jūros netoliese Klaipėdos buvo išgelbėti 2 žmonės, iki dabar, Karinių oro pajėgų kariai atliko 67 žvalgybinius skrydžius dingusių žmonių ir teršalų dėmių paieškai, 57 organų, skirtų transplantacijai, pervežimus, 11 kartų dalyvavo gesinant gaisrus, 25 kartus transportavo ligonius ir išgelbėjo 349 asmenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA