Viešai neskelbs, dėl kokių priežasčių mirė jaunas ir sveikas karys | Kas vyksta Kaune

Viešai neskelbs, dėl kokių priežasčių mirė jaunas ir sveikas karys

BNS 2016/05/18 12:42
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Medikai nustatė pirmadienį mirusio jaunesniojo eilinio Martyno Jurkaus mirties priežastį. Nors kariuomenės atstovai diagnozės viešai neskelbia, teigiama, kad kitiems kariams pavojaus nėra.

„Kauno klinikinė ligoninė nustatė mirusio kario mirties priežastį, ją pranešė artimiesiems ir atsakingoms tarnyboms, tačiau vadovaujantis įstatymu, mirties priežastį skelbti galime tik gavus tėvų sutikimą. Toks sutikimas gautas nebuvo, todėl diagnozė skelbiama viešai nebus“, – BNS sakė Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Donatas Suchockis.

Jo teigimu, diagnozė nuo iš anksto skelbtosios nepakito. Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas antradienį žurnalistams teigė, kad karys greičiausiai mirė nuo neuroinfekcijos.

„Iš esmės pakitimų nuo to, kas buvo anksčiau kalbėta, nėra, grėsmės, kiek mane patikino medikai, įtarimų, kad būtų panašių susirgimų, nėra“, – sakė D.Suchorskis.

Kauno klinikinės ligoninės duomenimis, dabar joje gydomi devyni kariai – keturi iš jų gydomi dėl anginų, vienas dėl viduriavimo, likusiems kariams įtariamos kvėpavimo takų peršalimo ligos, tačiau jo negalavimai nesiejami su pirmadienį mirusiu kariu.

Planuojama, kad su Rukloje tarnaujančiais kariais susitiks Klinikinės ligoninės medikai. Kariams, kurie kontaktavo su velioniu, profilaktiškai išduota antibiotikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA