Kaune neliko dar vieno vaiduoklio | Kas vyksta Kaune

Kaune neliko dar vieno vaiduoklio

R.Tenio nuotr.

Antradienį dar vienas Kauno vaiduoklis neteko savo statuso – Kaunakiemio gatvėje stovėjęs apgriuvęs pastatas prikeltas naujam gyvenimui. Čia, naujai įrengtose patalpose, atidarytas UAB „Volfas Engelman“  bravoro daryklos gaminių sandėlis.

Bendrovės projekto vertė – beveik 5 milijonai eurų. Naujame sandėlyje tilps apie 10 tūkst. palečių, t. y. apie 10 mln. litrų gėrimų. Sandėlyje dirbs 40 darbuotojų, čia sukurtos 4-5 naujos darbo vietos. 

Susigrąžintas sklypas bravorui turi ne tik funkcinę, bet ir istorinę reikšmę. Įmonę dar 1853 m. įkūrė pirklys Volfas Engelmanas. Šiose vietose stovėjo senieji alaus daryklos statiniai. Nuo įkūrimo įmonė veiklos nebuvo nutraukusi, net karo ar maro metais.

Įmonės generalinis direktorius Marius Horbačauskas atskleidė, kad projektas vyko 3 metus, pačio pastato statybos – 67 mėnesius.

„Čia buvo griuvėsiai ir dykynės, džiugu, kad pakito miesto vaizdas. Plečiamės istorinėse Volfo žemėse”, – per atidarymą sakė M. Horbačauskas.

Jis pasakojo, kad įmonė nuomoja pastatus keliuose miestuose: Vilniuje, Jonavos r., Panevėžyje. Per dieną padaroma 10 reisų iš gamyklos į sandėlį, tad per mėnesį išeina – 300. Planuojama, kad naujo sandėlio dėka bus sutaupoma 300-400 tūkst. eurų per metus.

„Pastačius šį sandėlį turėtų smarkiai sumažėti tarša, o pats sandėlys turėtų atsipirkti per 10 metų”, – svarstė generalinis direktorius.

Jis atskleidė, kad įmonė daugiausiai eksportuoja į Rusiją, eksportas į šią šalį kasmet auga po 30 proc. Gaminiai eksportuojami ir į Izraelį, Vokietiją, Jungtinę Karalystę, Kiniją, Pietų Korėją.

Per atidarymą M. Horbačauskas akcentavo, kad įmonės misija – puoselėti kultūringą alkoholio vartojimą.

Renginyje dalyvavęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis džiaugėsi, kad statant sandėlį, pagražėjo miesto aplinka:

„Aplink sutvarkytos visos gatvės, pasirinkote gerą vietą naujam statiniui, per mano mero darbo laiką daug statybos kapsulių teko įkasti, o šios statybos yra pirmos, kurios užbaigiamos. Netrukus ir gretimų griuvėsių nebeliks, paskelbtas pardavimo konkursas, gal statys naują cechą”, – sakė meras.

Statybas vykdžiusios įmonės „Autokausta” direktorius Juozas Kriaučiūnas naujo sandėlio savininkui įteikė raktą iš lietuviško akmens ir plieno, linkėdamas gyvuoti tūkstantį metų.

Kauno vicemeras Povilas Mačiulis teigė, kad tokių gamyklų kaip ši, nauda miestui – didžiulė. Beje, ir seniau čia buvo pramonės objektas: veikė vaistų fabrikas, vėliau įsikūrė dažasvydžio klubas.

„Kaunas kadaise buvo pramoninis miestas, džiugu, kad kuriamos darbo vietos, atnaujinant pastatus gražėja miestas. Pagrindiniai Kauno vaiduokliai kaip šis: buvę „Respublikos”, „Britanikos” viešbučiai – artimiausiu metu keisis. „Respublika” projektuojama, su „Britanika” artėjama link susitarimo. Kaip kortų namelis – vienas vaiduoklis griūna, grius ir visi kiti”, – patikino P. Mačiulis.

Per 2-3 m. numatoma įmonės gamybos ir sandėliavimo plėtra. Pernai įmonė uždirbo 2,6 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA