Žiniasklaida ir kaunietis paspartino problemos sprendimą Šilainiuose (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Žiniasklaida ir kaunietis paspartino problemos sprendimą Šilainiuose (papildyta)

Skaitytojo Ramūno nuotr.

Kaunietis Ramūnas portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją informavo, kad ilgus metus šalia vieno Šilainiuose esančio daugiabučio stovi aplinką darkanti ir vaikams pavojų kelianti gelžbetonio luitų krūva.

Betono luitai

Apie dešimt sukrautų gelžbetonio luitų stūkso prie Baltijos gatvės namo nr. 23.

Paminklas ar sąvartynas?

„Gal galite išsiaiškinti, kas ši gežbetonio krūva: sąvartynas ar paminklas? Juk tokios atliekos labai pavojingos vaikams. Į mūsų, šilainiškių, klausimus, niekaip nereaguoja nei Miesto tvarkymo skyrius, nei Šilainių seniūnija”, – sakė Ramūnas.

Gyventojo teigimu, šie luitai stovi jau ilgai – nuo Sovietmečio, jis svarstė:

Turbūt statė garažus, o ko nepanaudojo – paliko stūksoti čia, kokiu tikslu ji buvo suresta, ar tai sandėlys po atviru dangumi?”, – svarstė Ramūnas.

Žurnalistai paspartino 

Kadangi Šilainių seniūnija šios problemos ilgus metus nesprendė, gyventojai kreipėsi į žiniasklaidą. Ji išjudino senus gelžbetonio blokus – susidomėjus problema, ji pradėjo spręstis.

Situaciją pakomentuoti paprašėme Šilainių seniūno pavaduotoją Virginijų Naruševičių. Jis teigė, kad ši problema žinoma, po žurnalistų intervencijos klausimas išsiaiškinti perduotas atsakingiems seniūnijos specialistams.

Problema žinoma

V. Naruševičius pripažino, kad šie luitai stovi jau ilgai ir gavus užklausą iš žurnalistų, pradėta aiškintis kas jų savininkas ir kodėl juos čia paliko.

Seniūno pavaduotojas dar tą pačią dieną po susisiekimo su žiniasklaida patikino, kad susisiekta su privataus sklypo savininku, jam liepta statinius išsivežti. Kol kas neaišku, ką sklypo savininkas planuoja daryti su šiuo sklypu. Galbūt ateityje čia iškils nauji gyvenamieji namai?

Dings per savaitę

„Savininkas informuotas, per savaitę jis įpareigotas išsigabenti blokus. Šilainių seniūnija kontroliuos, kad taip ir būtų padaryta”, – garantavo V. Naruševičius.

Sujudintas žemės savininkas pažadėjo imtis veiksmų.

Kauno miesto vyr. architektas Nerijus Valatkevičius, šiuo metu atostogaujantis, patikino, kad patikrins šią vietą:

„Man ir pačiam įdomu, kuo baigsis ši istorija”, – sakė N. Valatkevičius.

Gyventojas, pranešęs apie problemą teigia, kad jau anksčiau kreipėse į vietos atstovus, tačiau problema nebuvo sprendžiama.

Gegužės 18 d. rytą Šilainių seniūnijos vyr. specialistas Paulius Tamoliūnas informavo, kad gelžbetonio plokštės nuo pievelės prieš namą Baltijos g. 23  yra pašalintos.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną” pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA