Pasitikrinkite, kurios vietos avaringiausios Kaune | Kas vyksta Kaune

Pasitikrinkite, kurios vietos avaringiausios Kaune

delfi.lt 2016/05/16 11:33
Kas vyksta Kaune nuotr.

Kiekvienais metais situacija Lietuvos miestų gatvėse vis gerėja. Tačiau ir toliau juodosios dėmės – vietos, kuriose įvyksta daugiausiai avarijų, – margina didžiųjų Lietuvos miestų žemėlapius. Dėmės vis dar skaičiuojamos dešimtimis.

Kelių ir transporto tyrimo institutas bandomojo projekto metu parengė didžiųjų Lietuvos miestų juodųjų dėmių (JD), žemėlapius.

Nors projektas bandomasis, galima aiškiai matyti tendencijas, kuriose gatvėse ir ruožuose nutinka daugiausiai avarijų. Būtent šios vietos ir vadinamos juodosiomis dėmėmis (JD).

Kaune pagal preliminarų žemėlapį šiuo metu JD pažymėtos 45 sankryžos ir 33 ruožai.

Itin avaringa Savanorių prospekto atkarpa nuo vadinamosios Muravos sankryžos iki sankryžos su Taikos prospektu – šioje atkarpoje užfiksuota 10 JD. Tiek JD galima rasti ir Kovo 11-osios gatvėje, kur kone kiekviena sankryža su šalutine gatve pažymėta JD. Avaringi ir Taikos bei Pramonės prospektai.

Ramiausia Kaune – Šančių, Panemunės seniūnijose. Nors JD ir yra, palyginus ramu Šilainiuose, Vilijampolėje, Žaliakalnyje.

Beje, pastaraisiais metais Kauno JD žemėlapis gerokai pasikeitė.

„Nepatikėsite, bet prieš penkerius metus Kaune pavojingiausia gatvė buvo Karaliaus Mindaugo prospektas, kai greitis buvo 80 km/val., o visi važiuodavo 90 km/val. Tai jūs pabandykite esant tokiems greičiams atlikti kairį posūkį į Maironio gatvę.

Kai greitis buvo sumažintas iki 60 km/val. Karaliaus Mindaugo prospektas dingo iš avaringiausių gatvių sąrašo. Kad visiškai išspręstumėm Karaliaus Mindaugo prospekto klausimą, buvo įrengtas šviesoforas ties M. K. Čiurliono gatve. Dar viena sankryža bus įrengta ties Maironio gatve – visi planai jau suderinti. Kiekviena priemonė gatvę padaro saugesne“, – DELFI teigė Kauno apskrities VPK Kelių policijos vadovas Danas Česnauskas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA