Siūloma keisti laiką, skirtą referendumo inicijavimo parašams surinkti | Kas vyksta Kaune

Siūloma keisti laiką, skirtą referendumo inicijavimo parašams surinkti

BNS 2016/05/15 10:22
Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Prieš rinkimus iš seimūnų girdisi vis daugiau iniciatyvų. Šįkart siūloma pailginti laiką, per kurį reikia surinkti reikiamą piliečių parašų skaičių, norint inicijuoti referendumą. 

Šią savaitę parlamentarai pritarė Referendumo įstatymo pataisoms, kad 300 tūkst. piliečių parašų dėl referendumo paskelbimo reikėtų surinkti ne per tris mėnesius, kaip yra dabar, o per šešis. Liko dar vienas balsavimas, jog pataisa būtų galutinai priimta.

Ne vieno referendumo iniciatoriai yra sakę, kad galiojantys reikalavimai referendumui surengti yra sunkiai įgyvendinami, retai kam pavyksta per tris mėnesius surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. piliečių parašus.

Projektu taip pat siūloma renkant parašus dėl referendumo inicijavimo Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatyta tvarka leisti piliečiams reikalavimą pasirašyti elektroniniu būdu.

„Nemanau, kad mums ypač reikia stengtis ir lengvinti referendumo paskelbimo iniciatyvas. Labai lengva iškelti tokius klausimus, kurie žmonėms atrodys iš pirmo žvilgsnio patrauklūs, bet gali sukelti gana sunkias pasekmes valstybei“, – referendumo surengimo palengvinimui prieštaravo konservatorius Jurgis Razma.

Anot jo, dažnai referendumo iniciatyvos būna susijusios su rinkimais.

„Pastebime, kad tos iniciatyvos pasipila kaip tik artėjant Seimo rinkimams“, – sakė J.Razma.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA