Kaune atidaromas naujas gelbėjimo ir paieškos postas | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaromas naujas gelbėjimo ir paieškos postas

BNS 2016/05/15 15:16
Asociatyvi nuotr. / Kaunas.lt nuotr.

Kitą savaitę planuojamas Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo posto S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome Kaune atidarymas.

„Darbai eina į pabaigą, kitą savaitę, gegužės 20 dieną, planuojama modernaus Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo posto atidarymo ceremonija Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome“, – BNS penktadienį informavo Krašto apsaugos ministerija.

Baigus posto statybas, Kauno miesto savivaldybė šių metų kovą pritarė, kad statiniai kariuomenei pagal panaudos sutartį perduodami trejiems metams arba iki tol, kol objektas bus perduotas valstybės nuosavybėn.

Kaip BNS tuomet sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, taip nuspręsta pasielgti, kad kariuomenė kuo anksčiau galėtų pradėti naudotis naujuoju postu, o savivaldybei nereikėtų mokėti už jo išlaikymą.

Pasak Karinių oro pajėgų vado pulkininko Audroniaus Navicko, į naująją vietą persikėlęs postas turės modernesnę infrastruktūrą, tačiau jo funkcijos nesikeis.

„Iš esmės tai yra tikrai infrastruktūra, pagerinanti mūsų budėjimo sąlygas. Daugiau niekas ir nesikeis – kaip mes budėjome vienoje Veiverių gatvės pusėje, taip mes budėsime kitoje Veiverių gatvės pusėje, tik tiek, kad pačios sąlygos įgulai ir sraigtasparnio laikymui bus šiuolaikinės, atitinkančios keliamus reikalavimus“, – BNS sakė A.Navickas.

Perdavus paieškos ir gelbėjimo postą, kariuomenė įsipareigoja per 30 darbo dienų atlaisvinti ir Kauno miesto savivaldybei perduoti turtą Europos prospekte. Pasak G.Petrausko, kariuomenės perduodamo angaro likimas bus sprendžiamas rengiant visos šios teritorijos urbanizavimo projektą.

Aerodrome įrengtas Karinių oro pajėgų Paieškos gelbėjimo postas buvo pradėtas statyti 2014 metų pabaigoje, projekto vertė siekia 13 mln. litų (3,7 mln. eurų).

Kaune įkurtas Paieškos ir gelbėjimo tarnybos postas aptarnauja centrinę, rytinę ir pietinę Lietuvos dalį. Civilių žmonių gelbėjimo misijas vykdantis karinis sraigtasparnis, gavęs avarinio iškvietimo signalą, skuba į gelbėjimo operacijas, dingusių žmonių paiešką, transportuoja ligonių ir donorų organus, gesina gaisrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA