Daugiau nei 500 kilometrų per dvi savaites numynęs kaunietis: Be dviračio jaučiuosi kaip „bambalinis“ | Kas vyksta Kaune

Daugiau nei 500 kilometrų per dvi savaites numynęs kaunietis: Be dviračio jaučiuosi kaip „bambalinis“

Organizatorių nuotr.

„Europos dviračių iššūkis“ – tai kasmet vykstantis konkursas, kuriame dalyvaujantys miestai varžosi tarpusavyje, kurio gyventojai per metus nuvažiuoja didžiausią atstumą dviračiais, o šiemet vienu iš jo dalyvių yra ir Kauno miestas.

Šiuo metu, praėjus dviems savaitėms nuo konkurso pradžios Kaunas užima 19 vietą, o jo gyventojai dviračiais jau nuvažiavo daugiau nei 26 tūkstančius kilometrų – tai beveik 112 kelionių iki Palangos.

Portalui „Kas vyksta Kaune pavyko pakalbinti vieną iš daugiausiai už Kauną dviračiu nuvažiavusių žmonių Vitalijų Andriukaitį. Jo sąskaitoje kiek daugiau nei 520 kilometrų, tačiau tai nėra labai daug, sakė paštininku dirbantis kaunietis.

Paklaustas, ar po darbo jam vis dar norisi žiūrėti į dviratį vaikinas džiaugėsi galėdamas pomėgį derinti su darbu.

„Taip jau nutiko, kad pavyko susirasti tokį darbą, kuris derinasi su mano pomėgiais. Smagu, kai sportuoji ir dar pinigus gauni. Mano tėvai jau seni, tačiau jie vis dar važinėja dviračiais ir nereikia jokių lazdų. Net regėjimo sutrikimų neturi. Kai judini protą ir kūną, net ligos nepuola. Tai jau tapo tarsi gyvenimo būdu, kai matai jog kiti taip daro, gyvena, norisi ir tau pačiam tai išbandyti, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo V. Andriukaitis.

Kaunietis taip pat pripažino, jog smagiausia važinėtis Vilijampolės dviračių takais – jie gerai nulieti, su gera infrastruktūra – galima nuvažiuoti nuo pat Šilainių iki Santakos parko gilumos. Dviratininkas pripažino, jog šis maršrutas jam ypač malonus naktį.

Visiems kurie galbūt norėtų pradėti aktyviau važinėti dviračiais, tačiau dėl kažkokios priežasties nedrįsta V. Andriukaitis patarė nebeatidėlioti ir pradėti kuo greičiau, nes ilgainiui tai tampa labai naudingu įpročiu.

„Galiausiai kelias dienas nepamynęs jau pradedi jaustis prastai, kaip tas „bambalinis“, nes jauti, kad tau to reikia,- portalui pasakojo dviratininkas.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA