Po kyšio skandalo liberalų laukia auditas | Kas vyksta Kaune

Po kyšio skandalo liberalų laukia auditas

BNS 2016/05/14 15:12
Delfi nuotr.

Po įtarimų kyšininkavimu atsistatydinus Liberalų sąjūdžio vadovui Eligijui Masiuliui, liberalų vadovybė svarsto atlikti partijos auditą.

Apie tai, kad kitą savaitę partijos valdybai siūlys atlikti partijos finansinį ir veiklos auditus, laikinasis liberalų vadovas Antanas Guoga užsiminė šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje.

„Įtarimai partijos lyderiui, akivaizdu, kad yra šešėlis visai partijai, vienintelis kelias mus visai komandai yra atversti visas įmanomas knygas, parodyti viską, kas tiktai įmanoma ir visokieriopai, be jokių išlygų demonstruoti skaidrumą, atvirumą. Tai yra vienintelis būdas susigrąžinti rinkėjų pasitikėjimą. Manau, kad ir auditai, ir kiti dalykai, kas tai bebūtų, manau, kad tą be išlygų turime daryti“, – BNS sakė partijos vicepirmininkas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pats A.Guoga šeštadienį telefonu nepasiekiamas. Socialiniame tinkle jis nurodė, kad yra pasiruošęs „kraštutinėms priemonėms“, kad būtų įrodyta, jog Liberalų sąjūdis yra „skaidri partija“.

„(…) kitą trečiadienį siūlysiu partijos valdybai atlikti partijos finansinį ir veiklos auditą“, – rašoma liberalų laikinojo vadovo paskyroje.

R.Šimašius sako, kad tokios galimos konkrečios priemonės penktadienį partijos valdyboje nebuvo aptartos, bet yra tikras, kad vadovybė bent jau su finansiniu auditu sutiks.

„Veiklos auditas jau yra kitas dalykas, susijęs ne su skaidrumu, bet su partijos valdymo efektyvumu – turbūt natūralu, kad turime ir galime kelti klausimų, į juos atsakinėti. Bet šiuo atveju, yra labai svarbus finansinis auditas ir galimų neaiškumų išsklaidymas. Tam aš net neabejoju, kad pritars“, – įsitikinęs jis.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį. Teismas leido suimti R.Kurlianskį 20-čiai parų, jam pareikšti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu. Sulaukęs įtarimų dėl kyšininkavimo, E.Masiulis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų bei atsisako Seimo nario mandato. Prokurorai yra priėmę sprendimą E.Masiulį apklausti specialiuoju liudytoju. Apklausti jo kaip įtariamojo kol kas neleidžia turima parlamentaro teisinė neliečiamybė.

Laikinuoju partijos vadovu paskirtas europarlamentaras Antanas Guoga, Liberalų sąjūdžio valdyba taip pat nutarė birželio 11 dieną šaukti neeilinį partijos suvažiavimą, kuriame būtų išrinktas naujasis vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA