Utenoje laimėjusius žalgiriečius nuo LKL finalo skiria pergalė | Kas vyksta Kaune

Utenoje laimėjusius žalgiriečius nuo LKL finalo skiria pergalė

DELFI nuotr.

Dar vieną žingsnį „Tete-a-Tete LKL-Casino“ finalo link žengė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Galingai ketvirtajame kėlinyje žaidę žalgiriečiai svečiuose 88:73 (22:23, 21:14, 19:24, 26:12) įveikė Utenos „Juventus“ komandą ir pusfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0. Galimybę užbaigti seriją kauniečiai turės gegužės 16 dieną, pirmadienį, „Žalgirio“ arenoje.

Mačą Utenoje atidarė Pauliaus Jankūno perdavimo prie trijų taškų linijos sulaukęs Renaldas Seibutis, du taškus pridėjo Jerome‘as Randle‘as, bet pirmas tris minutes lengvai taškų kraitį pildėsi šeimininkų komanda – 5:11. R.Seibutis atsakė dar vienu tolimu šūviu, vos tik žengęs į aikštelę atsilikimą mažino po krepšiu gudriai sužaidęs Ianas Vougioukas – 10:13. Nors prasiveržimą viena ranka sėkmingai užbaigė Edgaras Ulanovas, skylėta gynyba nedavė ramybės minutės pertraukėlės prašiusiam Šarūnui Jasikevičiui (12:18). Po pasitarimo Lietuvos čempionai pakeitė gynybos sistemą į zoninę, tritaškį smeigė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, o baudomis rezultatą lygino E.Ulanovas – 18:18. Kauniečius į priekį trumpam buvo išvedęs Martynas Pocius (20:18), bet pirmą dešimties minučių atkarpą minimaliu skirtumu, 22:23, laimėjo „Juventus“ krepšininkai.

Antrą kėlinį dvitaškiu pradėjo laisvą kelią krepšio link pastebėjęs Brockas Motumas, tritaškį įskraidino Kasparas Vecvagaras – 26:23. „Žalgiriui“ lengvus taškus prasiveržimais rinko gynėjai, M.Pocius ir K.Vecvagaras, gražiu komandos kapitono perdavimu pasinaudojo B.Motumas, o taikliu metimu iš vidutinio nuotolio trijų taškų pranašumą atstatė E.Ulanovas – 36:33. Kauniečiai nesustojo – atkarpą iki 10:0 tęsė sėkmingą žaidimą demonstravę R.Seibutis ir P.Jankūnas (40:33), bet netrukus savo žodį tarė ir varžovų komanda – 40:36. Emocingai reagavę abiejų komandų strategai spėjo apsikeisti techninėmis pražangomis, o ilsėtis žalgiriečiai išėjo susikrovę šešių taškų atsargą prieš antrąją rungtynių pusę – 43:37.

Po didžiosios pertraukos sėkmingiau startavo uteniškiai, į kurių aštuonis taškus įsiterpė tik baudų metimus sumetęs K.Vecvagaras – 45:45. Tuomet solidžią atkarpą sužaidė M.Pocius, dukart nutraukęs varžovų atakas bei pats greitajame puolime persvėręs rezultatą (47:45). Nesulaikomą reidą pademonstravusio J.Randle‘o nesustabdė ir pražanga, prie baudų metimų linijos laiko veltui neleido ir I.Vougioukas su E.Ulanovu, tačiau „Juventus“ vis kvėpavo į nugarą (54:50). Čia pat kovingumo pamokų žalgiriečiams išrašę šeimininkai įsiveržė į priekį bei privertė minutės pertraukėlės prašyti Lietuvos čempionų trenerių štabą – 56:58. Po jos lyderio vaidmens ėmėsi M.Pocius, ne tik galingai prasiveržęs krepšio link, bet ir su sirena įsūdęs tolimą metimą – 62:61.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ karaliavo po krepšiu – ėmė vieną kamuolį po kito puolime, o saugesnį atstumą grąžino L.Lekavičiaus ir P.Jankūno rezultatyvūs bandymai – 66:61. Šeimininkai strigo organizuotoje kauniečių gynyboje ir prabėgus pusei ketvirčio pasižymėjo vos kartą, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje su komandos kapitonu sėkmingai „pikenrolą” žaidė L.Lekavičius ir K.Vecvagaras – 72:63. Per nepilnas dvi minutes L.Lekavičius agresyviu žaidimu įsirašė dešimt taškų ir taip siuntė varžovus į gilų nokdauną – 82:65. Tiesa, šie ginklų nesudėjo ir provokavo Š.Jasikevičiaus minutės pertraukėlę (82:69). Per likusį laiką Lietuvos čempionai ramiai užbaigė rungtynes, taškų kraitį atsidaryti spėjo Siimas-Sanderis Vene bei tvirtai buvo žengtas dar vienas žingsnis pirmenybių finalo link – 88:73.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA