E.Masiulis traukiasi iš Liberalų sąjūdžio pirmininko, Seimo nario pareigų | Kas vyksta Kaune

E.Masiulis traukiasi iš Liberalų sąjūdžio pirmininko, Seimo nario pareigų

BNS 2016/05/12 21:21
DELFI nuotr.

Įtarimų dėl kyšio priėmimo sulaukęs opozicinio Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis traukiasi iš partijos lyderio posto ir atsisakys Seimo nario mandato.

„Ši diena yra pati juodžiausia mano gyvenime. Puikiai suprantu, kad dėl susiklosčiusių aplinkybių negaliu toliau vadovauti Liberalų sąjūdžiui. Nenoriu mesti šešėlio kolegoms, su kuriais daugybę metų dirbome kartu. Taip pat atsisakysiu Seimo nario mandato, nes nesiruošiu dangstytis parlamentaro imunitetu. Manau, kad taip turėtų elgtis bet kuris šiuolaikinis politikas. Bendradarbiausiu su teisėsauga – esu suinteresuotas, kad pradėtas tyrimas baigtųsi kaip galima greičiau. Aš pasirengęs įrodyti, kad nesu kaltas“, – Liberalų sąjūdžio pranešime cituojamas E.Masiulis.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį pranešė tirianti duomenis, kad koncerno „MG Baltic“ atstovai E.Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius teigė, kad penktadienio rytą partijos valdyba išsirinks laikinąjį liberalų vadovą.

Pasak jo, nuolatinį partijos pirmininką rinks Liberalų sąjūdžio suvažiavimas, tačiau kol kas neaišku, kada jis bus šaukiamas.

G.Steponavičius pasveikino E.Masiulio žingsnį trauktis.

„Aš tikrai galiu pasveikinti tokį žingsnį, įvertinant tas aplinkybes, kurios šiandien nukrito kaip perkūnas iš giedro dangaus“, – teigė parlamentaras.

„Aš manau, kad toks politinės atsakomybės prisiėmimas yra sveikintinas ir yra civilizuotos valstybės politiko vertas elgesys“, – pridūrė jis.

Prokurorai yra nusprendę E.Masiulį apklausti specialiuoju liudytoju. Apklausti jo kaip įtariamojo kol kas neleidžia turima teisinė neliečiamybė.

Atliekant tyrimą ketvirtadienį atliktos kratos „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus ir viceprezidento Raimondo Kurlianskio darbo vietose, parlamentaro E.Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir jo vadovaujamo Liberalų sąjūdžio būstinėje.

R.Kurlianskiui buvo pareikšti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA