Pagal reitingus, VDU užėmė ketvirtąją vietą | Kas vyksta Kaune

Pagal reitingus, VDU užėmė ketvirtąją vietą

G. Dagio nuotr.

Gegužės 9 d. paskelbtame 2016 m. universitetų reitinge, kurį pristatė žurnalas „Reitingai“, net pusėje iš visų vertintų kriterijų VDU užėmė lyderiaujančias pozicijas tarp visų šalies universitetų.

Vertinimuose pagal tris iš šešių kriterijų, VDU užėmė pirmąją arba antrąją vietas. Universitetas yra nepralenkiamas pagal konkuravimą tarptautinėje studijų erdvėje (11,1 taškų), o antrąją vietą užėmė pagal moksliškumą, meno ar sporto veiklą ir akademinio personalo pasiekimus (7,4 taško) bei studentų požiūrį į savo universitetą (8,3 taško).

VDU tarptautiškumas ir mokslas yra nuolat pelnytai įvertinamas aukščiausiais balais tarptautiniuose bei nacionaliniuose reitinguose. Mokslinis potencialas yra didžiausia VDU stiprybė, kuri 2015 m. Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) tarptautiniame vertinime užėmė pirmąją vietą Lietuvoje. Be to, tarptautinis „QS Stars“ reitingas nustatė, jog VDU yra ir pagal dėstytojų tarptautiškumą Baltijos šalyse pirmaujantis universitetas: vien 2015-aisiais jame dėstė beveik 200 užsienio dėstytojų.

„Džiaugiamės, kad sutampa Lietuvos ir tarptautinių reitingų duomenys, jog esame stipriausi šalyje pagal mokslo potencialą ir tarptautiškumą. Tai tik patvirtina, kad priimame teisingus sprendimus ir įgyvendiname išsikeltus tikslus – einame teisinga kryptimi“, – universiteto įvertinimus pakomentavo VDU rektorius prof. Juozas Augutis.

MOSTA užsienio ir šalies ekspertai 2015-aisiais įvertino visų Lietuvos mokslo institucijų veiklą: analizavo universitetų tyrimų kokybę, ekonominę ir socialinę įtaką, infrastruktūrą, mokslo vadybą ir potencialą. Tyrimas parodė, kad pagal bendrą visų vertinimų vidurkį, VDU pirmauja tarp visų šalies universitetų. Pagal MOSTA vertinimą, VDU buvo vienas iš nedaugelio Lietuvos universitetų, kuris visose vertintose veiklos srityse neturėjo nė vieno žemiausio įvertinimo.

Bendrajame žurnalo „Reitingai“ universitetų reitinge VDU užėmė ketvirtąją vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA