STT smogė Liberalų sąjūdžiui ir „MG Baltic” : atliekamos kratos | Kas vyksta Kaune

STT smogė Liberalų sąjūdžiui ir „MG Baltic” : atliekamos kratos

BNS 2016/05/12 11:01
DELFI nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad verslo koncerno „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdio lyderiui Eligijui Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

Atliekant tyrimą ketvirtadienį buvo atliktos kratos šio verslo koncerno prezidento ir viceprezidento darbo vietose, E.Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir jo vadovaujamo Liberalų sąjūdžio būstinėje.

„Ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai vieno verslo koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui Eligijui Masiuliui“, – rašoma STT pranešime spaudai.

„Galiu patvirtinti“, – BNS sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas, paklaustas, ar minimas koncernas yra „MG Baltic“. Verslo koncerno vadovų statuso byloje teisėsauga kol kas neatskleidžia. Su jais BNS susisiekti kol kas nepavyko/

Anot STT, priimtas nutarimas E.Masiulį apklausti specialiuoju liudytoju. Konstitucija numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

Tyrimas atliekamas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė.

„MG Baltic“ yra viena didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto ir žiniasklaidos įmonių grupė. 2014 metais „MG Baltic“ valdomoje įmonių grupėje vidutiniškai dirbo per 3 tūkst. darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA