Iš užsienio grįžęs Martynas pradeda naują gyvenimą – Kaune ieško darbo | Kas vyksta Kaune

Iš užsienio grįžęs Martynas pradeda naują gyvenimą – Kaune ieško darbo

R.Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis Kauno miesto centre galima sutikti dažnai čia vaikštinėjantį, ekstravagantiškus apdarus dėvintį vaikiną.

Tai 24 m. kaunietis Martynas, prieš kelias dienas grįžęs iš Vokietijos. „Kas vyksta Kaune” žurnalistai trečiadienį jį pastebėjo Laisvės alėjoje, prašantį praeivių paremti pinigais. Vaikiną pakvietėme į portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją ir pasidomėjome jo istorija.

Įmantri išvaizda

Vaikinas vilki kauniečio akiai neįprastus kasdien dėvėti drabužius: raukiniuotą, keliaspalvį sijoną, rastą Anglijoje, kiti rūbai iš Vokietijos: įmantriai užrišta melsva skara, juodas šalikas, violetinis megztinis su gaubtu, juodos pėdkelnės, daugybė apyrankių ir mėlynas krepšys.

Dėl neįprastos išvaizdos vaikinas Kaune tikina jau spėjęs sulaukti kritikos, tačiau tokius žmones jis vadina nesusipratėliais, o savo drabužius vertina kaip eilinius.

„Tarkim pėdkelnės, jos kadaise buvo vyrų mados dalis. Sijonai taip pat, štai pažvelkite į prie Kauno miesto savivaldybės esančią Vytauto Didžiojo skulptūrą. Jis dėvi apsiaustą ir į sijoną panašų apdarą, taigi, prisiminkite istoriją“, – ragino vaikinas.

Nespėjo įsikurti

Ką tik iš užsienio grįžęs vaikinas tikina, dar nespėjęs įsikurti Kaune: kol kas neturi kur gyventi, neturi darbo, skelbia tiesiog dirbantis nekomercinio meno ir kultūros plėtros direktoriumi Laisvės alėjoje.

Gatvėje jis iš praeivių rinko pinigus maistui ir nuomai.

Stogo virš galvos neturintis vakinas, tikino dvi naktis miegojęs pas draugus, vieną – laiptinėje, praėjusią naktį nakvojęs pas kitus draugus. Šią naktį tikino, greičiausiai vėl praleisiantis laiptinėje.

„Žadu ilgam apsistoti Kaune, plėtoti kultūrą ir nekomercinį meną“, – apie ateities planus užsiminė Martynas.

Tyrinėja kultūrą

Vaikinas pasakoja prieš penkias dienas parvykęs į Kauną iš Berlyno, kur gyveno nuo praeitos vasaros vidurio. Apie save vaikinas daug pasakoti nelinkęs, labiau kalba apie aplankytų šalių kultūrą, mat ja pastaruoju metu itin susidomėjęs.

„Vokietijoje viskas pasirodė dirbtina: kokie 10 kolektyvų valdo apie 80 barų, klubų. Viskas vienoda, jokios autentikos“, – padarė išvadą pašnekovas.

Pernai besilankydamas Anglijoje, vaikinas tikina irgi pastebėjęs daugybę supanašėjusių, netikrų žmonių. „Anglijoje žmonės vieni kitus kopijuoja, nėra originalių idėjų. Nei kultūroje, nei versle.“

Vaikinas priduria, kad Kaune ši tendencija taip pat panaši.

„Prie pagrindinės miesto gatvės – Laisvės alėjos kūrimo neprisideda visi miestiečiai, Kaune nesivysto menas, idėjos, nebelikę senųjų, ilgas tradicijas turinčių įmonių, šeimos dirbtuvių. Anksčiau visuomenė buvo įvairesnė, o dabar – visi supanašėję, tiek gyvenimo būdu, tiek asmenybe, tiek apranga“, – sakė Martynas.

Ieško darbo

Martynas yra baigęs statybininko – mūrininko mokslus, tačiau jo pašaukimas – menas, tad šiuo metu jis ieško su kultūra ir nekomerciniu menu susijusio darbo.

„Galiu gaminti meno dirbinius iš lydyto stiklo ar akmens“, – pridūrė vaikinas.

Gavęs algą, vaikinas planuoja išsinuomoti butą ir tiki, kad gyvenimas Kaune po truputį įsivažiuos.

Tiesa, vaikinas šiuo metu neturi asmens tapatybės kortelės, neseniai ją pametė, tad „Kas vyksta Kaune“ redakcija jam patarė neatidėliotinai susitvarkyti dokumentus ir pirmiausiai kreiptis į policiją  bei deklaruoti gyvenamąją vietą.

Turintieji darbo pasiūlymų rašykite vaikinui žinutę į feisbuką, jo anketą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA