Lietuvos metų eksportuotojo apdovanojimas – Kaune įsikūrusiai bendrovei | Kas vyksta Kaune

Lietuvos metų eksportuotojo apdovanojimas – Kaune įsikūrusiai bendrovei

Asociatyvi / Bendrovės nuotr.

Elektronikos gamybos paslaugų bendrovei Lietuvos pramonininkų konfederacijos surengtuose apdovanojimuose trečiadienį įteiktas metų eksportuotojo prizas. Kaune įsikūrusi bendrovė apdovanota didelių įmonių kategorijoje.

Viena didžiausių bei moderniausių elektronikos produktų gamintojų Rytų Europoje eksportuoja beveik 100 proc. Lietuvoje sukuriamos produkcijos – elektronikos prototipų ir masinės gamybos produktų. 2015-aisiais įmonės eksporto apimtys išaugo 5 proc. ir siekė daugiau kaip 52 mln. eurų. Šiais metais UAB „Kitron“ eksporto proveržis dar didesnis – per pirmąjį 2016-ųjų ketvirtį bendrovės eksporto apimtys padidėjo net 42 proc., lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

„Eksporto augimą lėmė laiku priimti strateginiai sprendimai – investavome į naujas gamybines patalpas ir inžinerinių paslaugų centrą, darbuotojų kompetencijos kėlimą, plėtėme inžinerines paslaugas. Investicijos jau duoda vaisių – auga esamų klientų užsakymai, suradome ir naujų užsakovų“, – apie sėkmės priežastis kalbėjo bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Šeštokas.

Kraujo tyrimo prietaisai, greitųjų traukinių ir industrinių robotų elektronikos valdymo blokai, ypač brangių medicininių ultragarso prietaisų elektronika – tai tik dalis bendrovės gaminių, pasiekiančių Skandinavijos šalių, Olandijos, JAV, D. Britanijos, Vokietijos ir kt. rinkas.

Įmonės sukurti elektronikos prototipai ir masinės gamybos produktai eksportuojami į užsienio medicinos, pramonės, alternatyvios energijos, jūrų pramonės, duomenų perdavimo įrenginių įmones. Bendrovės klientai yra pasaulinės korporacijos, tokios kaip „Husqvarna“, „Volvo“, SAAB, „Bombardier“, „Emerson“, „Hemocue“ ir daugelis kitų.

„Turime klientų, kurie „Kitron“ yra suteikę strateginio tiekėjo statusą, ir tokių, kuriems esame vienintelis tiekėjas. Tai rodo labai didelį pasitikėjimą. Klientai patenkinti mūsų kompetencija ir paslaugų kokybe. Tai labai svarbu, kadangi kuriame aukštos pridėtinės vertės gaminius, kur klaidos neleistinos, nes jų kaina gali būti labai didelė ir skaudi“, – sakė M. Šeštokas.

Pasak bendrovės vadovo, pastaraisiais metais eksportas labiausiai augo industrinių ir medicinos gaminių segmentuose.

Įmonės plėtra įgyvendinta prieš metus – investavus 7,24 mln. eurų, pastatytos 5000 kvadratinių metrų ploto patalpos leido įmonei išplėsti turimą gamybinį plotą iki 13.000 kvadratinių metrų. Nuo 2015-ųjų pradžios bendrovė sukūrė 141 naują darbo vietą. Šiuo metu įmonės kolektyvą sudaro daugiau nei 560 darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA