Iš mokytojos lūpų penktokams – raginimai neiti į prekybos centrus | Kas vyksta Kaune

Iš mokytojos lūpų penktokams – raginimai neiti į prekybos centrus

Kas vyksta Kaune nuotr.

Tris dienas vykstanti socialinė akcija „Neikim į prekybos centrus“ neaplenkė ir moksleivių, kuriems dalyvauti joje liepia net kai kurie Kauno pedagogai. 

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja pranešė, jog jos penktokas sūnus, sugrįžęs iš mokyklos (institucijos pavadinimas redakcijai žinomas) papasakojo, kad mokytoja liepė vaikams neiti į parduotuves, bei tą patį perduoti ir tėveliams.

„Mokytoja (jis neįvardino kuri) liepė vaikams šiandien rytoj ir poryt neiti į prekybos centrus, kad prekybos centrai padarytų pigesnius produktus ir, be abejo, saldainius. Nežinau kaip jums, bet aš likau pakraupusi, – sakė moksleivio mama.

Gal tai ir nėra blogai, bet akcija buvo pilietinis apsisprendimas, o ką daro mokykla? Juk čia tas pats, tarsi viršininkas darbe draustų jums eiti į parduotuves. Manau, kad riba buvo peržengta.“

„Mūsų mokykloje net kalbos apie tai nebuvo“

Redakcijai susisiekus su švietimo įstaigos raštinės vadove, ši kategoriškai pareiškė, jog tai tiesiog neįmanoma.

„Na čia pirmą kartą girdžiu apie tai. Aš dirbu raštinės vedėja, pas mus mokykloje net kalbos nėra apie tokius dalykus. Mes niekada neagituojame, mes neturime tam teisės. Na čia tikriausiai kažkoks vienas tėvelis truputį „su cvieku“. Kitaip net negali pasakyti,“ – atvirai kalbėjo raštinės vedėja.

„Neetiška, bet ką padarysi“

Švietimo ir mokslo ministerijos pozicija – dar miglotesnė. Kaip sakė ministerijos pedagogų veiklos skyriaus vyriausioji specialistė Teresa Aidukienė, susiklosčiusi situacija nėra gera, tačiau iškilusias problemas privalo spręsti mokyklos vadovybė.

„Mano nuomone, tai žinoma yra neetiška, bet šią problemą turėtų spręsti mokyklų vadovai. Ministerija iš viso nelabai turi galimybių tramdyti neetiškus mokytojus. Jei žmonės išties mano, jog tai yra pažeidimas, tai reikėtų surašyti oficialų raštą, su visa informacija ir tuomet, į visa tai būtų reaguojama. Bet pirmiausia situaciją turėtų spręsti vadovai, – portalui aiškino Švietimo ir mokslo ministerijos darbuotoja.“

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog nuo antradienio vyksta socialinė akcija „Neisiu į prekybos centrus“, kurios metu gyventojai skatinami boikotuoti parduotuves dėl didelių maisto prekių kainų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA