Į kitą tarnybos vietovę perkeltiems pareigūnams – kompensacijos už kurą | Kas vyksta Kaune

Į kitą tarnybos vietovę perkeltiems pareigūnams – kompensacijos už kurą

Organizatorių nuotr.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymams kompensuoti tarnybos ypatumus ir padidėjusias išlaidas pareigūnams, rotacijos tvarka ar dėl tarnybinio būtinumo perkeltiems į kitą tarnybos vietovę.

Pasak ministro Tomo Žilinsko, nors pareigūnai, perkeliant į kitą tarnybos vietovę ir aprūpinami tarnybiniu butu, dėl šeiminių aplinkybių ir dėl susiklosčiusių socialinių ryšių jie šia socialine garantija ne visada gali pasinaudoti.

„Nuo šiol pareigūnai patys spręs – ar jiems patogiau persikelti į tarnybinį butą naujo paskyrimo vietoje, ar važinėti į tarnybą, gaunant kompensaciją už išlaidas benzinui ar autobuso bilietams“, – sakė ministras.

Nutarimu įtvirtinama kompensavimo tvarka už tarnybinio buto išlaikymą, už važiavimą į tarnybos vietą ir iš jos keleiviniu ar asmeniniu transportu. Taip pat patvirtintos pareigūnų aprūpinimo tarnybiniu butu (tarnybine gyvenamąja patalpa) tvarka ir tarnybinio buto atlaisvinimo termino pratęsimo sąlygos.

Važiavimo išlaidų kompensacijų apskaičiavimo ir mokėjimo tvarką siūloma padaryti paprastesnę, tai yra – atsisakyti kuro čekių kaupimo ir teikimo, o važiavimo asmeniniu transportu išlaidas kompensuoti atsižvelgiant į nustatytą vieno kilometro kompensuojamų išlaidų kainą.

Siūlomas važiavimo į tarnybos vietą ir iš jos asmeniniu transportu vieno kilometro kompensuojamų išlaidų dydis – 8 euro centai.

Pareigūnų važiavimo į tarnybos vietą ir iš jos asmeniniu transportu išlaidos bus kompensuojamos atsižvelgus į pareigūno prašyme dėl važiavimo išlaidų kompensavimo nurodytą atstumą ir Vyriausybės patvirtintą vieno kilometro važiavimo išlaidų dydį, bet ne daugiau kaip už 160 kilometrų pareigūno vienu kartu nuvažiuojamą atstumą į abi puses (išmoka važiuojant 160 kilometrų į abi puses sudarys 256 eurų, kai dirbama 20 darbo dienų per mėnesį, 268,8 euro – kai dirbama 21 darbo dieną per mėnesį).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA