Kauniečiai kviečiami kurti gyvą Savanorių prospekto muziejų | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami kurti gyvą Savanorių prospekto muziejų

Organizatorių nuotr.

Festivalis Kaunas Photo”, britų menininkai Jan Williams ir Chrisas Teasdale bei projektas atmintiesvietos.lt kviečia kauniečius kurti gyvą, atvirą ir demokratišką Savanorių prospekto muziejų.

Savanorių pr. muziejus

Žaliakalnio, Savanorių prospekto gyventojai ir visi miestiečiai, čia gyvenę, dirbę ar patyrę įsimintinų išgyvenimų, kviečiami pasidalinti savo prisiminimais, nuotraukomis, piešiniais, skulptūromis, paveikslais, žemėlapiais, suvenyrais ir pačiais įvairiausiais daiktais, pasakojančiais šios Kauno gatvės istoriją.

Bendradarbiaudami su vietos gyventojais, bendruomenėmis ir menininkais projekto kūrėjai siekia įprasminti šios vietos atmintį, o kartu – paskatinti diskusijas apie Savanorių prospekto reikšmę miesto urbanistiniame audinyje bei kolektyvinėje miestiečių atmintyje.

Carinės Rusijos valdymo laikotarpiu perskelta metalinėmis tvoromis, juosusiomis visą miestą, modernizuota tarpukariu, šiandien ši miesto gatvė pasižymi judriu transportu ir eklektišku, dažnai apleistu ir nedraugišku vėlyvojo sovietmečio bei posovietmečio architektūros paveldu. Tačiau ką Savanorių prospektas ir jo apylinkės” reiškia miestiečiams? Kokios gyvenimo istorijos, likimai, kasdienybės fragmentai išlikę kauniečių prisiminimuose? Kokie daiktai, nuotraukos ar vietos mena šios gatvės gyvenimą?

Menininkai sako: „Naudodami savo pačių užfiksuotas fotografijas, kaip atspirties tašką, mes kursime neįprastai nuoširdžią ir mąstymą provokuojančią meno parodą – alternatyvų informacijos centrą, atskleidžiantį tikrojo Savanorių prospekto praeitį, dabartį ir ateitį. Bendradarbiavimo su miestiečiais dėka, paroda kasdieną augs. Čia jus taip pat pasitiks Savanorių prospekto žemėlapis, ant kurio kviesime rašyti prisiminimus ar įdomius, Savanorių prospektą menančius, faktus. Lankytojų klausime, kokias nežinomas ar neįprastas vietas parodytumėte turistams? Koks suvenyras galėtų atspindėti Savanorių prospekto dvasią?”

Prisiminimus, istorijas, nuotraukas ar daiktus kviečiama atnešti iki gegužės 25 d. (trečiadienio) nuo 12 iki 19 val., adresu: Savanorių pr. 225, II a. (įėjimas kairėje pastato dalyje) arba prisiminimais pasidalinti tinklalapyje.

Vėliau šis muziejus su jo istorijomis ir eksponatais persikels į virtualią erdvę ir reikšmingai papildys miesto atminties archyvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA